Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se sa tobom jako veliko šarenilo u ataru ima i ekstra dobre a ima i katastrofe mislim da u ovoj situaciji dolazi do izražaja agrotehnika mislim ko je rano uradio prvu prihranu .70% a mozda i vise psenice u nasem ataru izgleda iscrpljeno i dosta lose a sve to zbog nedostatka kise koje nema na vidiku.
Magarci je najavljuju danas a sutra vec promene misljenje za 2-3 dana pa posle opet u krug! Bolje bi im bilo da se vise ne oglase uopste sa vremenskim prognozama!
moram da citiram sam sebe,mislim da sam otkrio sta joj fali,ta parcela se nalazi u plavom podrucju "Ljutovo" i verovatno je da joj nije dobro zbog podzemnih voda,posto u parcelama preko puta stoji voda iz Tise,e sada da li mi se tako cini ili,gde je za par cm nizi teren tu je psenica bleda...A to da fali kise kako je rekao clan Nikola,jeste,posto psenice u zadnjih par dana,kolko se pe 2 ned.bile dobre,toliko su sada lose..Imam problem na jednoj parceli,radi se o simonidi,psenica se lepo razbokorila i normalne je visine,pocela je da izbacuje klas,do pre nedelju dana je bila modro zelene boje,ali danas kada sam otisao da je obidjem,video sam da polako gubi modro zelenu,i dobija svetlu boju...dosao sam do zakljucka da gubi hranu i da joj fali azota,kako bih i cime mogao da je prihranim sada..da kazem jesenas je dobila 170kg map/ha+50 kg uree po Ha i proletos pocetkom marta je prihranjena sa 260 kg/Ha San...
Написах непропусно, збијено земљиште горе. А тањирача му свакако неће помоћи да пропушта воду боље. А допринела је вода. Можда грешим, ал ми се некако слаже са оним што читам код других и видим код себе.Jel to znači da tanjirača doprinosi oboljevanju pšenice?
Niste u pravu.U blizini mene vrh ,uzvisenje(Divan) se skoro poklapa sa Avalom (nadmorske visine)u bg u mnogo su manji prinosi u odnosu na 5km dalji i nizi Stig.nizi tereni ne da ne pogoduju psenici nego ne pogoduju nicemu.