Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problem na jednoj parceli,radi se o simonidi,psenica se lepo razbokorila i normalne je visine,pocela je da izbacuje klas,do pre nedelju dana je bila modro zelene boje,ali danas kada sam otisao da je obidjem,video sam da polako gubi modro zelenu,i dobija svetlu boju...dosao sam do zakljucka da gubi hranu i da joj fali azota,kako bih i cime mogao da je prihranim sada..da kazem jesenas je dobila 170kg map/ha+50 kg uree po Ha i proletos pocetkom marta je prihranjena sa 260 kg/Ha San...

Si gledao listove i zastavičar da nisu oboleli, i od tog hoće da požuti, lisna rđa se pojavljuje i pegavost lista.Ureu možeš rastapati u prskalicu i eto malo prihrane, verovatno ćeš prskati od bolesti.

Pre 2 nedelje je oprskana od korova + impakt protiv bolesti...primetio sam da se pojavila pegavost lista,ali to bi trebalo da resi fungicid,a icicu svakako sa drugim tretmanom..palo mi je na pamet,ali neznam da li je neko radio sa Uanom,da odem za Pancevo,i uzmem malo,pa da oprskam sa njim,neznam..

Ma daj ti njoj još jednu mini prihranu , recimo stotinjak kg kana il san , an po ha , ostavi dio za kontrolu dal se isplatilo.
P.s , Jel može da žuti zbog suše ?

Pa logicno,formira klas,sprema se za izbacivanje,daje sve od sebe,ali treba joj vode,a i treba vlage za oprasivanje,nece nista po suvom...::namigivanje::

P.S. Nemoj gurati toliko djubreta na ovu suvocu,moze i da pregori,a i da neuzri za zetvu,a i da polegne...

Исто као и кукуруз, кад класа и цвета треба највише воде. Још ако поново потера преко 30 неколико дана, обрали смо бостан. Прошле године је кишно било до краја маја, па је пшеница осетила оне топлоте у јуну.

Psenica je od prilike u istoj situacija kao kukuruz prosle godine. Isforsirana do krajnjih granica a sad kad treba da da plod uslovi jako losi.
Upitaj te se malo kad je psenica izbacila klas za 1. maj ?
Gledam slike od proslih godina u ovo doba i psenica nije bila ni blizu da izbaci klas. kad ce zetva biti ako ovako nastavi ? 1. juna !

Danas sam obilazio psenicu, i Simonida i NS 40S izbacuju klas.. Sejano je negde 10.- 15. oktobra. Simonida lepo izgleda, ne uvija se, ali tu je pre neki dan palo 5-8 litara kise... 40S pomalo uvija zastavicar... Odnedelje cu je drugi put oprskati, pa kako bude, znam da sam ja ucinio sve, i djubrenje propisno i zastita, i posejano u lepo spremljeno... Sa te strane se ne sekiram, jer znam da nisam skrtario te bar zbog toga necu zaliti... :ppozdrav: Naravno, cekamo i :kisa: valjda ce i onda doci ...

Poslednja izmena:
10-15 septembra ili oktobra?Moja je sejana krajem oktobra i neke pocetkom novembra ali se fitilje samo tako.Slikacu predvece kad budem isao da prskam suncokret.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh