Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja danas zavrsio drugu prihranu, kod mene i drugara 35 jutara od jutros. Gledam malo po ataru svaka koja nije dobila prihranu se poznaje. Verujteima i ocajnih psenica.Sutra planiram da startujem prskanje .

I ja sam danas na ha pšenice poprskao bočicu sekatora, bočicu galofungina i dva bočice fastaka. Ako budem imao sreće da ništa više ne diram do vršaja.

Evo jedne od mojih psenica jedna od njiva... Danas je prskao.. Slike su sa mobilnog mozda su malo losije...

041613132144K5uTl.jpg

041613133703CJrfz.jpg

- - - - - - - - - -

Danas nastavak sa prskanjem i evo jos neke od mojih psenica...

041713131108.jpg

041713131033.jpg

Moja je isto kao Robertova, dakle do kolena. Čak je i sorta ista - Simonida i išao sam danas da je gazim - Sekator, Presing i Murtonik.

Kod vas je mnogo veca psenica.... Moja psenica je jedna od vecih psenica u ataru a dosta manja neko kod vas...

Zavisi to i od sorte. Komšija ima odmah do mene neku stranu sortu i odmah se vidi linija(i to veoma prava linija) koja deli moju od njegove. Moja je za oko 10cm viša od njegove iako je on sejao oko nedelju dana pre mene. Njegova je uvek bila bleđe boje osim pre dve nedelje kad su sve pocrvenele i požutele od mraza. Njegova je tada imala zdraviju boju, ali sada trenutno su jednake boje. Razlikuje ih samo visina.

Pa da ima i toga ali recimo kod mene u ataru velicina psenice bas varira... Ima ekstremno velike da ne kazem sace skoro klas da puste a ima i ekstremno male...

Kod mene isto ima lepih i losih samo neznam razlog zasto npr:posle kukuruza uzorao njivu spremio i sejao psenicu 18 okt,ta psenica je uzas kao i ostale gde sam orao ali gde sam gruberisao psenica je fantazija.Od hemije nisam koristio takva sredstva da bi uticao na psenicu(kuk.tretirano sa nicogan+kasper)

Kod mene isto ima lepih i losih samo neznam razlog zasto npr:posle kukuruza uzorao njivu spremio i sejao psenicu 18 okt,ta psenica je uzas kao i ostale gde sam orao ali gde sam gruberisao psenica je fantazija.Od hemije nisam koristio takva sredstva da bi uticao na psenicu(kuk.tretirano sa nicogan+kasper)

Moja pšenica i tritikale su na oranju i za sada su super. Malo su propatili oboje od onog poznog mraza jer su bili veliki i bujni, ali su se oporavili. Možda je važno da napomenem da je u pitanju plitko oranje. Kažu stariji ljudi da za pšenicu ne treba orati duboko. Pšenica mi je na tarupiranom suncokretištu, a tritikale na tarupiranom bundevištu.

da li ce smetati psenici , jer sam jedan deo obisao duplo sa prskalicom, zaneo sam se i mac od prskalice 5 metara duplo terao... prskano sekator i murtonik 2 kg po h? da li ce joj smetati da je ne izgori...

da li ce smetati psenici , jer sam jedan deo obisao duplo sa prskalicom, zaneo sam se i mac od prskalice 5 metara duplo terao... prskano sekator i murtonik 2 kg po h? da li ce joj smetati da je ne izgori...

Ne verujem. Možda će u najgorem slučaju malo bolovati ili smanjiti rod, ali Sekator ti je u svakom slučaju najnežniji. Meni se dešavalo da preklopim i sa Meteorom na parcelama nepravilnog oblika, pa nikom ništa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh