Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako rano vlatanje psenice mislim da nece da bude dobro. Zetva ce biti krajem maja, pocetkom juna. Danas sam gledao neke i klas samo sto nije ugledao svetlost dana.
Meni je prosle godine NS 40s izbacio klas na oko 10 %,prvog maja sam isao da prskam pa sam odustao,pa je zetva bila krajem maja,i prinos je bio solidan,oko 3 tone po jutru

Bogami ja imam jednu parcelu na kojoj se dvoumim šta da radim. Pšenica šarena ima i koja je 40 cm visoka i koja je 20 cm visoka, zuta, nikakva. kaže ćale da je razoremo i da posejemo kukuruze, inače u pitanju je NS 40 S...

Bogami ja imam jednu parcelu na kojoj se dvoumim šta da radim. Pšenica šarena ima i koja je 40 cm visoka i koja je 20 cm visoka, zuta, nikakva. kaže ćale da je razoremo i da posejemo kukuruze, inače u pitanju je NS 40 S...
Oprskaj ti nju druze 2-3 puta folijarno i doce ona sebi greota je sada razoravati!

Ja sam gledao i mislim da nema potrebe prskati fungicidom sada, sacekacu kad bude vlatanje.

Fitofert 10-15-15 (mislim da sam sa tom forumlacijom prskao kod brata) i vidi se napredak psenice. Da li je od filijarne prihrane ili od Duet Ultra ne znam. Uglavnom forumalcija je bila Fitofert 5l + Duet 0.5l + Sekator 0.15l po hektaru.

Ovaj moj ima nekeki Fitofet 10-5-10 ima još nešto u nazivu na slovo H počinje, razmišljam se da to uzmem.

U pravu si 10-5-10 je formulacija. Nisam dobro zapamtio pa sam otisao da pogledam.
IX1a6oj.jpg

Ovo je Fitofertova formulacija sa huminskim kiselinama i preporucuje se kod useva koji su pogodjeni kakvom vremenskom nepogodom(grad i sl.),zatim useva pod stresom(susa,prevelika vlaga,negativno delovanje pesticida i sl.).A same kiseline,inace,trebalo bi da deluju stimulativno na gajene biljke i da taj efekat bude i okom vidljiv.

U utorak ce biti 2 nedelje kako je prskano sa presingom ili mi se cini ili nije uradio nista!!Slike od pre nekoliko minuta.
photo0003.jpg

photo0004.jpg

photo0005.jpg

photo0006.jpg

@Shale
Preporucena doza Fitoferta je 2-10l/ha mi smo isli sa nekom srednjom dozom od 5l/ha ili 3l/kj. Cena je 270din/l a mislim da moze da se i jeftinije nadje. Uglavnom oko 500-1000din/kj je ta zezancija.

Meni je ovaj drugar što ima apoteku rekao da ide od 3 do 5 l po ha, a ja sam mislio da idem sa 4, i kako sve više razmišljam, tako ću i uraditi... Fala svima na odgovorima...

Оно што сам читао о огледима, углавном иду око 7 л/ха, и ту је тек неки скроман учинак, да се поставља питање да ли је то исплативо. Ове године сам избацио та разна фолијарна, и радио само са Славолом и Уреа-ом, па да видимо разлику. Него, каква су мишљења, колико треба времена да прође између прскања Impactom и Prosarom?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh