Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedno pitanje mozda malo neobicno a mozda vas neko prvi put ovo pita... Imam jednu ponudu da mi jedan iz sela proda 120 ari zita odmah sad... Znaci zito je naravno posejano i baceno jednom samo djubrivo,znaci meni preostaje jos jedna prihrana i da ga isprskam i naravno na leto da ga ovrsem... Za tih 120 ari mi trazi 200 evra... Zito je lepo isto kao i moje nema vidljivih problema u njemu... Upao je u jaku krizu sa dugovima i nudi mi to za 200 evra.. Sta da radim??? Jer se isplati??? Ja mislim da da... :sta:

Imam jedno pitanje mozda malo neobicno a mozda vas neko prvi put ovo pita... Imam jednu ponudu da mi jedan iz sela proda 120 ari zita odmah sad... Znaci zito je naravno posejano i baceno jednom samo djubrivo,znaci meni preostaje jos jedna prihrana i da ga isprskam i naravno na leto da ga ovrsem... Za tih 120 ari mi trazi 200 evra... Zito je lepo isto kao i moje nema vidljivih problema u njemu... Upao je u jaku krizu sa dugovima i nudi mi to za 200 evra.. Sta da radim??? Jer se isplati??? Ja mislim da da... :sta:
Uzimaj i nerazmisljaj mnogo uzece drugi.

- - - - - - - - - -

Gde si našao Presing? Ja ga čekam već danima kod Coleta ali nikako da stigne.
Ja kupio presing u kovinu apoteka sunce.

Gde se ne isplati!! Ja iz momenta uzeo!

- - - - - - - - - -

bih* (eto koliko sam se zbunio kad sam video za koju cenu ti daje da sa i rec izostavio :D )

Hvala na savetima... Kupio sam danas tu psenicu ali pao je drugaciji dogovor jos bolji... Dao sam mu odmah 50 evra a resto 150 posle zetve... Zito je dobro idem sutra da bacim i tu San i da ga prskam... Dosao covek prvo kod mene i ponudio mi i ja ga danas odmah zvao i uzeo to... Hvala svima... :ppozdrav:

Jeste bas tako.. To je 1 hektar i 20 ari ili ti 1.2 hektara kako god.. Danas kupio sutra bacam vestak pa prskam... Danas samo kaparisao sa 50 evra posle zetve jos 150 evra.. Prosao sam kao grom.. :osmeh:

Ma to je teska raspikuca!!! Necu bolje da pricam sta su sve ljudi kupovali od njega i za koje pare jer ce mnogi da se smeju.... Pa tako smo ze dogovorili jer ipak mi nije covek bas od poverenja i ako nesto iskrsne bolje ja da ostanem bez 50 evra nego bez 200.. :osmeh: Vazno da je trgovina uspela... :ppozdrav:

ili je uzeo 50e,prehranu i prskanje a sam ce je skinuti kad bude pred zetvu jer mu se isplati da plati susenje:ppozdrav:

Pazi da ti tu razliku ne popije u medjuvremenu. Ima kod nas jedan daje zemlju u arendu i onda kad god vidi arendasa daj pivo ili mu ode kuci cisto da pita kad ce novci da bi popio pivo-rakiju... :osmeh:

To cemo tek da vidimo... Moze svasta da bude ja da je prehranim isprskam i na kraju on ovrse... :haha: Ma nece biti tako 100% nije takav bas... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Pazi da ti tu razliku ne popije u medjuvremenu. Ima kod nas jedan daje zemlju u arendu i onda kad god vidi arendasa daj pivo ili mu ode kuci cisto da pita kad ce novci da bi popio pivo-rakiju... :osmeh:

Joj druze pa toga ima i kod mene koliko hoces... Imao sam takav slucaj sva sreca pa sam ga se otkacio.. Dodje kod mene u 10h pre podne a ode u 18h ceo dan mi propadne zbog njega svasreca pa vise ne dolazi kod mene... :haha:

A da možda ta zemlja nema neko "opterećenje" na sebi pa da se kasnije svađaš sa bankom ili nekim ko je isto tako kao i ti kupio na zeleno.

Ma kakva banka ili slicno taj covek je da kazem propalica i pjanac... Ja sam hteo da mu dam sve pare ali ja znam sta on hoce danas mu dao 50e za koj dan jos 50e pa sve kako dok to sve ne ispije i kraj... Ma danas se dobro raspitah da nije jos neko kupio od njega tako i sve koje sam pitao kazu da nisu a i sam prodavac kaze da nije.. Ma sta me briga taj sto proda dobar je sa mojim caletom... :osmeh:

Danas bacio drugu prihranu,sutra bi trebalo da je prskam,zao mi da je gazim...
photo0291.jpg

Simonida

E zbog toga sam ja pisao u drugoj temi da ce se mnogi iznenaditi kada udju u psenicu,ako nemas korova KR. sacekaj da izbaci klas, svakako ces morati protiv fuzarije:ppozdrav:psenica boli glava::super::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh