Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas prskao psenicu.

Ova je solidna,a imam u drugoj parceli bolju,ali ima vise trave.Ne znam joj tacno ime.Ima beli cvet i visa je od psenice.Nadam se da ce je sekator srediti

To i kod mene u atar glavni problem ta trava sa belim cvetom... Skoro pa sve to i ima...

U pitanju je misjakinja, ima je dosta u zadnje vreme, raste i zimi, moze da napravi tepih ispod koga se zemlja jako sporo susi.........

Tacno , nije tako strasna u psenici, ide gore, sekator i druga sredstva su efikasna protiv nje, opasnija je kada pocne u prolece da raste na oranju, mnogo vlage ispod....jedna od retkih korova koje rastu i zimi..........

Kod nas je najvise ima u lucerki.Kako sam cuo,neki je zovu "hocu-necu"!!! :osmeh: Inace,kod mene je na toj parceli vise godina bio kukuruz,a nikad te trave nisam imao u psenici

Ni kod mene jos uvek nista na tu travu ne deluje a i ja prskao pre jedno 5-6 dana.... :sta: Danas malo obisao atar (bila neka akcija lovci pravili smo jednu ceku) pa sam prolazio pored dosta mojih njiva sa psenicom i Sekator jos uvek nista.. Sve stoji skoro isto samo po neka vrsta trave se zuti vec a ostalo nista,i tragovi se manje poznaju zito se podize...

Sekator deluje barem tako pise,cetiri do sest nedelja.Kod mene proslo dve nedelje a simptomi se tek malcice vide.

grunt s cime si mesao impact.ja sa matonom i urejom i nesto mi psenica ucutala.nemogu nigde da pronadjem dali se mesaju impact i maton

Maton je hormonski herbicid 2.4 D.Po preporuci njime se tretira od sredine bokorenja do početka vlatanja samo ga ja ne bi koristio u tom uzrastu pšenice.Inače jutros čujem da se mnogi žale na pojavu lisne rđe u pšenicama.Pojavila se kako na tretiranim tako i na ne tretiranim parcelama. :sta:

Ovako rano vlatanje psenice mislim da nece da bude dobro. Zetva ce biti krajem maja, pocetkom juna. Danas sam gledao neke i klas samo sto nije ugledao svetlost dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh