Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al je guši samo tako.Tu već ima posledica na prinos.

Ja sam danas uradio drugu prihranu ovog puta sa sanom 100 kg/kj, zito izgleda odlicno, visina je oko 30cm, nema vidljivih ostecenja od mraza, ako nastave i ustale ove relativno normalne temerature i bez padavina za vikend cu oprskati od bolesti i trave

da li je kasno prihraniti psenicu (drugi deo) 100 kg/kj,oko 15. 04.?

- - - - - - - - - -

sa san-om.

Koliko vremena treba da psenica absorbuje (primi) regulator rasta? Tj. kolko vremena nesme da pada kisa posle prskanja?

Pšenica balaton,odozgo ne izgleda loše

Kad je malo razgrnem ,vide se posledice vremenskih prilika.Malo je oprljio mraz ,malo tukao led.

Jedna odrasla lema

Simonida,na mestima ima trave više nego pšenice.Nadam se da ću je danas oprskati.

Ova ima dva kolenceta

Na svim njivama je malo veci sklop biljaka, jer je nicanje bilo odlicno, par lepih dana i bice kao more...................

danas prskana pesenica,kombinacija matmark + lodin + fluoco + trend okvasivac.... gamad nisam video tako da insekticid ostaje za prskanje u klasu!

fotografija0042.jpg

fotografija0043.jpg

Ja sam danas oprsko pšenicu 2.3kj izašlo me preko 6500 din / H Acanto plus 0.6L/H + sekator + ureja + puccioni BASIC ( mikrobiološko đubrivo ) insekticid nisam stavaljo , nema nikakvih insekata mada sam jesenas oprsko od cikada Fastakom pa možda zato inače ovo mi je prva pšenica da ja ulazim sa prskalicom u nju koštala me dosad ko sveti Petar ako mi nevrati barem 50 meteri po jutru vraćam se tradicionalnom uzgoju pšenice :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh