Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ilovaca Bili....:haha:

2010 sam ja imao takvu turneju,jednu parcelu nisam ni uradio,oko 3 kj,samo ja nisam mogao da mrdnem bez traktora,kad se zaglavim.

Evo na šta liče Vršački ritovi,pšenica je izgledala lepo ali kako vreme odmoči sve je "tanja".Za divno čudo u našem ataru kao da se prporodila malope obišao grašak ali nisam pšenice. Komšijske ne slikam tj slikam samo ako mi je vlasnik prijatelj.

Ovo je zadnja slika Grašak kod mene na parceli sejan početkom marta stavio sam sliku samo da se vidi tamo gde je gaženo sabila se zemlje i leži voda ista stvar je i na voćnjaku gde sam prošao.

Kod mene u selu su 2010. gurali kombajne stanglom da se ne zaglave. Kombajni su bili John Deere 2266 a traktori zts 16245, pa mozda neko zna o kojoj firmi se radi.

Apropo ove vesti iz Blica, ne verujte svemu što pišu. Ova vest je prilično štura. Analize na tragove olova se ne rade tek tako, jedino ako se ciljano traži olovo u uzorcima hrane/vode/vazduha, a ne znam da li se to radi rutinski. Krlemrle je u pravu, da bi absoprcija olovom bila manja, zemljišta treba da su baznija, više pH vrednosti, iz prostog razloga što je olovo tada u nerastvornom obliku, pa ni biljke ne mogu da ga absorbuju. A što se tiče uklanjanja olova olova biološkim putem, pitanje je šta se tako rešava. Šta raditi sa tim bio-otpadom? Jer samim tim što sadrži olovo, koje je toksičan, težak metal ono postaje otpad.
A otkud olovo u zemljištu? Pa pre svega potiče iz olovnih goriva, kojih više kod nas nema. Iako zvuči suludo, olova ima i u bezolovnom benzinu i to ne u maloj koncentraciji. Onda olovni otpadi, topionice, akumulatori.... Sve nažalost završi u vodi, pa u zemlji, hrani pa u nama.

-Milan

Ма да, сад ћемо баш да се бавимо том будалаштином олово у пшеници, како да не. Дај где је, па да копамо рудник кад је у пшеницу доспело.

A što se tiče uklanjanja olova olova biološkim putem, pitanje je šta se tako rešava. Šta raditi sa tim bio-otpadom? Jer samim tim što sadrži olovo, koje je toksičan, težak metal ono postaje otpad.
-Milan

Ako količina teških metala u ostacima tih biljnih vrsta prevazilazi dozvoljene granice za prehrambenu upotrebu, ne mora da znači i da prevazilazi dozvoljene granice za proizvodnju neke neprehrambene robe.

- - - - - - - - - -

Ма да, сад ћемо баш да се бавимо том будалаштином олово у пшеници, како да не. Дај где је, па да копамо рудник кад је у пшеницу доспело.

Neka se time bavi ko je nadležan i kompetentan. Naše je da saslušamo ako imaju neki konkretan savet da nam daju.

Да можда тамо не испитује могућности успешног развоја пшенице, пошто сада где је пшеница тражимо олово. :haha:

Nikad se ne zapada u blati gdje leži voda , najgore je blato gdje nema površinske vode na vidiku , tu ode do vola.
@Momo,nisi u pravu.Sve zavisi od tipa zemljista.Nemam slike od 2010.god kada mi je u njivi, gde je stojala voda u psenici, Claas Lexion sa gusenicama potonuo.Sreca pa vozac nije bio uporan i izvukli smo ga unazad.Tu psenicu smo posle skinuli zmajem 162 tamo negde sredinom avgusta meseca kada se malo prosusilo.

Ingenio
2helc1d.jpg

Alinea
kdlu6p.jpg

Evo i nekih mojih mučenica, neprihranjenih.Rekao sam 15 04.(naravno ako Bog da),ide 300 ili 400 kg KAN.Pa makar morao i gusjeničar.Sreća pa u tanjiraču išao sa 300kg 15-15-15.Da nije toga sad bi bila "limunada"...Što neko reče, još se nezna,može biti 2,5 t.a može i 5,5t.Igra se "sudijsko vreme."
2d9z236.jpg
fei49j.jpg
153b0w5.jpg

Nije baš ko kod ovih tajkuna i Talijana al ajde neznaju naši ljudi radit zemlju.::namigivanje::::namigivanje::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh