bilo je na nekim mestima i 30cm vode pa sam ja to prokopavao asovom kanalcice i izvodio u kanal,i da sam je ranije posejao isto bi joj se pisalo ima od mene nekih 200metara sejana mesec dana pre moje kao limun zuta i crvena..
Видео сам слику. Не изгледа у опште лоше за сада, напротив. Друга је ствар што је у води. У тој фази ниси ни морао да журиш са пролећном прихраном. Ја сам морао да журим јер ми је усев био још у децембру бујнији него што је твој сада.
Горе би било да си раније сејао. Твоја изгледа здраво, а моја се црвени и превише је бујна за ово доба године. Не мислим на календарско доба године него у метеоролошком смислу. Вечерас је мој отац случајно срео неке мало веће произвођаче пшенице од нас и о проблему поразговарао са њима. И они кажу да имају исти проблем са пшеницама посејаним у ранијим роковима. Неки тврде да су то ожеготине од мраза и да ће се регенерисати али ја сумњам и на гљивична обољења. Консултоваћу струку па ако треба прскаћу посебно фунгицидом и прехраном преко листа, а хербицид ћу поново посебно тек када пшеница преболи шок и поврати здраву боју, па макар то било и након пијаве листа заставичара. Купићу и много скупље средство ако затреба за примену после појаве заставичара, само да је поред све њене муке још и ја не опалим сада на пример "Метеором".