Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće joj ništa biti.Moj prethodni post je trebao da ima drugačije značenje.Da je do toga ovde kod mene u ataru nikada ne bi bilo pšenice jer se seje samo na tanjirano paljeno kukuruzovinište i nikako više.

A ja sam joj dao to što jesam, 21.01. 110 kg/kj Uree i 02.03. 130 kg/kj Ana, verovatno će dobiti i prskanja fungicidima (i prvi i drugi put) i to je to...

Sve je to u redu.Nedostaje joj sunca.Generalno gledano ima svakojakih pšenica po ataru a do sada nisam nikada video da su sve ekstra pa ni ove godine.

Nemogu da se setim dal je išla Dikamba (neki preparat na njenoj bazi), al je išao Equip 1,2 litre po ha na 8 listu kukuruza. Hemija sigurno nije problem, jer sa ovom varijantom prskam kukuruze zadnjih 5 godina.

Išao sam danas da obiđem i ne sviđa mi se ono što sam video. Uvek je bila tamnije zelene boje u odnosu na komšijinu, a sad je obrnuto. Njegova je tamnija, mada isto bolesna, a moja se "crveni". Bio je suncokret predusev, prskano pulsarom, ali je orano pre setve pšenice. Zimus nije pokazivala nikakve znake oštećenja(komšijina jeste), đubrivo prema preporuci, seme deklarisano(nije tavanac)... Pretpostavljam da je ždere lisna rđa, a ja ne smem ni da pomislim da se traktorom približim neasfaltiranom putu, a kamo li da uđem sa punom prskalicom u njivu. Šta sad?:sta:

7klasa.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]Danas sam obilazio psenice na 7klasi zemlje je mnogo losa, 4-5 -6 klasa zemlje mogu podneti jos dosta padavina...luda godina skroz rekao sam ja da to nece izaci na dobro onako idealna jesen lepo bokorenje i fantasticna visina od + 20cm visine

Poslednja izmena:
da je manes,i da je svi manete sto ste zapeli da prskate...TREBA JOJ SUNCA

Узећу ја ипак узорке, па однети заштитару на увид. Ако је лисна рђа, то се не лечи Сунцем. Дај Боже да је само до недостатка Сунца!

- - - - - - - - - -

Danas sam obilazio psenice na 7klasi zemlje je mnogo losa, 4-5 -6 klasa zemlje mogu podneti jos dosta padavina...luda godina skroz rekao sam ja da to nece izaci na dobro onako idealna jesen lepo bokorenje i fantasticna visina od + 20cm visine

Моја је на другој класи и то најјадније изгледа тамо где је најбујнија, односно где ми се просуло више ђубрива приликом пуњења растуривача. Ожеготине од ђубрива искључујем јер сам прихрањивао пре око месец и по дана по снегу и јаком мразу. Тог црвенила има и на местима где је ђубриво равномерно распоређено.

krlemrle@ eto stavio sam sliku gore u post sejana je 27novembra,na sve lici samo na psenicu ne...

bilo je na nekim mestima i 30cm vode pa sam ja to prokopavao asovom kanalcice i izvodio u kanal,i da sam je ranije posejao isto bi joj se pisalo ima od mene nekih 200metara sejana mesec dana pre moje kao limun zuta i crvena..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh