Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa od kojeg mraza tj koje temperature su po vama nastradale te pšenice.
Nekako mi je za sada utisak ko je jesenas uneo MAP i DAP psenice su bolje podnele ove mrazeve, a narocito strane sorte. Simonida na mojim parcelama je bas dobila zutilo posle mraza i posle snega. Dok se Pobeda se bolje pokazuje. 40S kod kolege vidim da je isto dobio finu zuckastu boju. Nekako Apache,Arlekin se bolje drze ima parcela kod drugara gde nikakvog zutila nema.

Nekako mi je za sada utisak ko je jesenas uneo MAP i DAP psenice su bolje podnele ove mrazeve, a narocito strane sorte. Simonida na mojim parcelama je bas dobila zutilo posle mraza i posle snega. Dok se Pobeda se bolje pokazuje. 40S kod kolege vidim da je isto dobio finu zuckastu boju. Nekako Apache,Arlekin se bolje drze ima parcela kod drugara gde nikakvog zutila nema.
Ja sam stekao isti utisak, tako je i kod mene na njivama, s tim sto mi se cini da dominantniji uticaj ima poreklo sorte(strana ili domaca) nego MAP.Unosio sam MAP i na njivama gde je Pobeda i Sirtaki i Balaton i za sada mnogo bolje izgledaju i Sirtaki i Balaton od Pobede, a videcemo u zetvi.Pobeda i Balaton posejani zbog prodaje, a Sirtaki zbog loseg hektolitra ide u ishranu stoke, samo neka rodi junacki a hektolitar neka bude i 72...

Е ако је МАП одлучио, онда имам среће. Мада и код мене има жутог, али уопште нисам ни погледао околне пшенице. Ето шта је лоше кад гледаш само своја посла.

Svake godine ima nešto da se jedimo,i kod nas su pšenice dobili po tamburi nezavisno od sorte i uzrasta.:udri:

Ta sta ste se uprpili,kad ogreje povratice se,treba vise brinuti za bolesti,koje ce praviti sou od ovog vlaznog vremena.

Kod mene se odlicno drzi kws farineli dok na jednoj parceli mi je pobeda pozutela, nadam se da ce se povratiti kad krene toplo vreme.

Evo i kako izgleda moja pšenica:

11r84ma.jpg

96ib88.jpg

Ajd to što je dobila od mraza i nije tako strašno, al mi je jako mala i to me muči iako je jesenas bila pet u glavu za sve ostale. Jako je rano posejana, rano je dobila i prihrane pa ni nikako nije jasno zašto je mala...

Inače u pitanj je NS 40 S.

@Shale Ne brini se nista,ni moja 40s nije veca,kod drugih gledam vislja i bolja(ne znam sortu),sklopila redove zemlja se ne vidi,kod mene je kao i kod tebe,ali ne brinem,mozda da vise nego one sto su sad lepse.

Slažem se, kod pšenice se to nikad nezna... Skoro pa ko po pravilu uvek one lošije daju više... Doduše ovo je na paljenom kukuruzovištu (koje je posle istanjirano), dok je ona na oranju i na tanjiranom kukuruzovištu malo veća i čini mi se u boljoj kondiciji.

Meni tvoja izgleda bolje nego moja, al sam se deefinitvno zeznuo što je nisam valjao... Mora obavezno da se kupi valjak... Nažalost tvoju nisam slikao...

A valjda joj neće biti ništa. Doduše meni je ovo prva (a kako stoje stvari i poslednja) godina da sam na paljeno kukuruzovište sejao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh