Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene je bila soja dve god za redom psenica je oko 30cm,nista baceno u jesen odradjene dve prihrane sa po 150kg An.Ja sam misljenja da je soja odlican predusev zitu,bar se kod mene tako pokazalo.

Pa i ja sam lepo napisao da je visina pšenice na pojedinim parcelama 30cm.Ko veruje veruje ,a ko ne nije skoro bio u ataru.Ali opet napominjem da se i pšenica te visine ,za čudo, podiže posle prolaza traktora.

Biće da je do gazde, pa je pšenica takva, valda sam sve odradio kako joj je odgovaralo. Već sam pisao za agrotehniku u ranijim postovima, i sva mi je u kukuruzištu.

А у којој је фази та пшеница? Јел има друго коленце? Какав је класић?

Знам да га нађем, ал шта да му гледам такође не знам. Можда је нешто и очигледно. И колико је уопште тај битан за развој осталих који се још нису појавили.

Poslednja izmena:
Iću popodne da vidim moje pšenice uz asfaltni put.Ni sam ne znam kako treba da izgleda taj klasić ako ga je oštetio mraz?

Ove godine najbolje psenice su na repistu. Slikacu kad budem obilazio njive, razlika je strasna u korist repista.

Kod mene tj. na svim pšenicama koje sam gledao nema izmrzavanja ili bar vidljivih znakova na samom lišću.Ima jedno kolence koje se može opipati a klas nigde nismo našli ni sa lupom.Po meni sem malo što se povilo pod teretom snega problema sa pšenicom nema.

Polako se oporavlja od mraza,gubi se zutilo lisca,al cim okopni odma tuci sa zastitiom inace ima opet da pozuti...
Nema jos formiran klasic,kad bude bilo drugo kolence onda se moze naci,zato mislim da psenica nije nagazila od mraza.

Evo i moje,sve je simonida i kukuruz je predusev.
Sa jedne njive.
img1210.jpg

Sa druge.
img1214.jpg

Interesantno sto kod komsija se vidi psenica,moja i na jednu i na drugoj njivi se ne vidi od snega.
Komsijska.
img1213.jpg

Moje.
img1212.jpg

Isto moja,desno komsijska.
img1215.jpg

Od setve do sada,moje su uvek bolje izgledale od komsijskih,sada sta je problem?

Ja mislim do temperature tla ,tj. načina obrade ,predkulture ,i žetvenih ostataka.

Malo sam se vozikao po Vojvodini ovih dana ima strašno žutih žita, pored nekih prolazim svaki dan i vidi se da se suše. Neznam da li će tu biti nešto. Nikako da se malo ovremeni pa da idem u obilazak svojih njiva.

mislim da ce se psenica oporaviti cim malo se vreme poboljsa. prvo je bilo toplo krajem februara i u prvoj nedelji marta, a sada je hladno i prakticno je 15 dana stalno oblacno bez sunca, pa nema ni fotosinteze............

Zašto ne probate da ubrzate oporavak? Izvadite jedan busen oštećene pšenice i stavite ga na sobnu temperaturu....za par dana će pokazati.

Ja sam danas obišao jednu parcelu što je blizu sela vidi se da je malo opalio mraz ali ništa strašno.
Dok je kod komšije dobro požutila.Obojica imamo predusev soju on je sejao 15 dana pre mene i da ne kažem nema višljeg žita trenutno u ataru-Ima masu ali se žuti opasna.
Bio je komšija do mene po seme suncokreta i kaže da je tamo štelovao novu sejačicu Lidu i da mu je otišlo 240kg semena po kj:sta: + 150 MAP+100 kg Uree.oš je nije prihranio ali zeca ne možeš primetiti u žitu.

Добро је прошла, није пуно измрзла. Виђао сам баш доста лошијих, тј више измрзлих. Ваљда ће и ту бити све ок.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh