Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U bog te usr'o,pa jel se cita nesto,znaci uzeo semenski Apac kad se pojavio,kazu inzinjeri osoli ga muski voli i vraca kroz prinos,ja uradio i dobio onu stvar da izbijem oci,njiva pored Evropa90,koja nije polegla od vetra a bila vislja.

I ja sa Apacem nikad nisam imao problema sa poleganjem a sejem ga iskljucivo na njive gde iznosim stajnjak i normalno djubrenje vestakom ide pored stajnjaka.

Lepo zito,nema sta,i kod mene je bio za kalendar,al nije bas tacno da voli pojacano djubrenje.Moze al trava da nesusne,a ti sad stisni m...
Osnovno 150kg,Urea 150,An 100,Kan 70kg,...zalepio.

@Nikola Ilic
Ako su te doze po jutru, naravno da ce se zalepiti,. Ako pod osnovno mislis na 3x15, ti si nabacao azota oko 170kg. Ako je zemlja bila u dobroj kondiciji (dobro djubrena nekoliko godina za redom) pored toga, to je moralo da polegne.

- - - - - - - - - -

p.s. Svaka recenica je namerno pocela sa Ako jer nisam siguran u osnovni parametar, na koju jedinicu povrsine si mislio.

Ako misliš na ovako nešto
250320131591.jpg

250320131590.jpg

to je od mraza, i ako ostane na ovome, mislim da neće biti nikakvih problema. Sve pšenice u ataru koje sam video su u istom stanju.

Već oprskano Cycocel-om 21-og, i to sam se izgleda provukao zbog ovih niskih temperatura, jer se nesme prskati kada temperature padaju ispod 5 °C.

Шта ми значи што га имам када га нећу искористити. Највероватније.
Огласићу на продају вероватно.

Vidim da ima clanova koji seju psenicu na psenicu,ja mislim da to nije bas naj sjajnije resenje gledam ovde kod mene neke psenice koje su tako sejane upola su manje od ovih sto su na kukuruzu,soji agrotehnika ista!Mraz je oradio svoje samo da ne potraje duze onda smo usrali motku!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh