Pšenica 2011/12

Koliki prinos očekujete po ha ?

• 3 tone

Glasovi: 30 15,7%
  • 4 tone

Glasovi: 43 22,5%
  • 5 tona

Glasovi: 50 26,2%
  • 6 tona

Glasovi: 31 16,2%
  • 7 tona

Glasovi: 18 9,4%
  • 8 tona

Glasovi: 19 9,9%

• Ukupno glasača
    191
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cici, moze ova psenica bolje da prodje nego one sa punom agrotehnikom. Ti imas manja ulaganja, verovatno ce na kraju da ti ostane veca zarada.

Evo i mojih psenica koje nece sigurno oboriti svetski rekord u prinosu ali kakve god da su moje su:osmeh:. Dan pre velikog snega ( mislim da je to bilo u februaru ) sam rasturao djubrivo i na parcelama gde su pravljene ove slike bila je gola zemlja a psenice nigde na vidiku. Znaci nikle su ispod velikog snega krajem februara ili pocetkom marta. Drugu prihranu nisam ni bacio jer nisu licile ninasta i hteo sam da ih potanjiram u prolece. Nisam prskao ni protiv korova, ni protiv bolesti a ni protiv leme.

Apac

206y8fb.jpg

Andino

i1d2k5.jpg
Sećaš li se šta sam tada ja rekao?Možeš da imaš i veći prinos od onih što su sejane u optimalnom roku.A u pitanju je kraj februara meseca:ppozdrav:

Mene brine sto sam prskao kada je procvetalo mozda 20 posto,pre neke dve nedelje,u to vreme je bilo 30 % zita koje nije ni izvlatalo,posle ovih kisa bice svasta.

Mi smo prskali u raznim fazam od klasanja do cvetanja pa šta joj bog da, al što leme ima na pojedinim parcelama, pa to ti je, dvaput smo je morali prskati insekticidom...

NS-40 ,prvi put ga sejem .Od "iglica" ne mogu da zaključim kakav je .:sta:
Vizuelno lepo izgleda a "mutavi" će sve reći

Simonida u istom delu atar.Ova parcela je prskana od bolesti.

Pojavila mi se tripsa u zitu cime da je tretiram jel moze neki insekticid ili ide nesto posebno za nju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh