mindjušar
Član
Bravobravo,samo povaljaj i posle mrazeva,dok nelepi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moram samog sebe da citiram jer nisam bio jasan,verovatno... Ono sto sam hteo da kazem tim postom je to da ako se preugazeno zemljiste ocrtava par godina posle,zasto se ne bi jedno valjanje ili kembridzovanje videlo nakon "kraceg" perioda. Tako da moj glas ide za valjanje ili kembridzovanje zemljista kad god je to moguce i potrebno!Pa zar se nije tamo sacuvala vlaga vise nego u ne valjanom delu? Meni nekako zvuci da bi to moglo biti.... Mi smo imali pre par godina slucaj da smo rusili jedan salas i po kisi smo iznosili zemlju po njivi. Od tog iznosenja se stvorio doobro utaban put. I nakon par godina obrade uvek se moglo videti po grudvama gde je bio taj put. I tako jedno 3-4 godine dok se nije konacno izradilo...
Carica-200 kg,Vizeljka~800 kgQuercus
Koju si sortu sejao, kada si toliko semena bacio?
Pogoduje im lepa i topla jesen.Znal ko šta im pogoduje , mislim miševima ? Kad ih ima više? Obilazio sam kod mene nisam vidio ni jednu rupu.
pa ureom ili an om dodajes samo azot u zemljiste i oni ti ne zamenjuju NPK ili sta vec dajes u OSNOVNOM tj jesenjem djubrenju... oprezno sa azotom na prolece jer mozes da dobijes i kontra efekat ako preteras sa njim... pozzzEvo sada sam slusao Srbislava i rekao je da je posejano oko 400 000 hektara a prosle godine 480 000...kaze da to nije sasvim tacno ali je priblizno....Jedno pitanje ,nisam bacao jesenje a planiram da radim 2x u prolece pa da li da radim 2x urea ili prvo urea pa posle k(an) ..svaki savet je dobrodosao!