Peet
Član
Kod mene ne vidim insekte uopste a psenica se osusi. Kod tebe Srdjane odlicno zastavicar izgleda.
Mislim da nisam jos dobio odgovor da li vredi da prskam ili ne onu parcelu psenice koju sam slikao?
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cime Nikola i koja doza?@Peet
Mozes prskati,zaustavices bolest,tjs sirenje...
Kako mislis pogodi,koliko zrna taj prinos ili drugacije)manje,vise),po meni tu najvecu ulogu igra gustina,ali nikad nisam tako ni pokusavao da merim unapred pa nemam pojma.To jesu stare price, ali su poprilicno tacne. Moj stric (72 godine) u principu pogodi u ~100kg prinos!
Nije bespotrebno prskanje, neki insekticidi imaju respiratorno,kurativno i SISTEMIČNO dejstvo..to znači da ulaze u sistem biljke ,bubica ih gricne i onda bude gecrkt.Tu bubu i da oprskas ona leti i posle prskanja ili sutra ce doci nova tako da te to ne potresa.Ima kod nas ljudi sto prskaju psenicu zbog toga ali mislim da je to samo bacanje novca i bezpotrebno gazenje psenice.
Nema neke ekonomske opravdanosti,nisam imao ja takav slucaj ali cuo od ljudi koji su probali.Kod mene ne vidim insekte uopste a psenica se osusi. Kod tebe Srdjane odlicno zastavicar izgleda.
Mislim da nisam jos dobio odgovor da li vredi da prskam ili ne onu parcelu psenice koju sam slikao?
Nepostoji sredstvo koje moze da zastiti 100% od fuzarijuma.Iako sam radio zastitu psenice fuzarijuma ima,ni Duet ultra nije vise kao sto je bio.