Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Kod nas u ataru je danas opšte prskanje pšenice.Napad leme i bolesti.Bar tako kažu.Ja kod mene ništa nisam primetio.Kažu da se otkine list zastavičar i pogleda prema suncu kroz njega.Ako se vide prozirne rupičaste tačke onda će uslediti napad bolesti(valjda fusariuma).Ja sam odradio sa akordom početkom aprila pa valjda i to ima neki uticaj ali ću sutra obići i druge njive.
Zbog toga sam i pitao jer imam Apache i Arlequin na njivama.Apache jeste modro zelen Arlequin takođe ali ne modro nego više žućkasto ali imam jednu parcelu Arlequina koja je žuta kao limun i veoma mala kao da je zaostala u razvoju.Na svakoj njivi je isto rađeno što se tiče prihrane prskanja protiv korova i bolesti ali ova je limun žuta.
Pregledajte svoje psenice...pored svih ostalih zgadija ima jako puno tripsa u klasu...razdrljite klas i ako vidite oker-zuckaste, vrlo sitne insekte (jedva vidljive golim okom), posavetujte se sa zastitarima
PS> Tripsi se zavuku izmedju klasica u klasu i sisu biljne sokove