Lala iz Banata
Član
Ja sam juce prskao ovas Vantex-om. On je 400 din za 1 ha.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
danger je napisao(la):ja sam fjuri(fury) 435 din./ha
i ja sam juče prsko ovas(zob) sa time
Moraću napraviti dogodine sopstveni ogled sa regulatorom rasta.....Bećarina pusta je napisao(la):Zoran Kostović je napisao(la):@Bećarina pusta
Da li se navedenim regulatorima mogu tretirati usevi zajedno sa fungicidima, herbicidima i folijarnom prihranom? Hvala unapred.
Treba pročitati uputstvo od pesticida, no regulator se može mješati, bar tako piše u njegovom uputstvu.
@mityoo: Ujak ima Srpanjku do moje Srpanjke i razlika se dobrano vidi. Morat ću uslikat da vidiš.
za to jos nisam cuo da ne daje na prinosu, uvek kazu da prehranom dobijes 200,300 kila vise mozda cak i vise nego tamo gde nije prehranjenotarana je napisao(la):s folijarnom prihranom imas ogleda koliko hoces.ako znas engleski...
poenta price je da sem povecanog hektolitra nema efekta na prinos.
posto se od nas jos uvek ne placa po kvalitetu, racun je jasan.
Influence of Late-Season Foliar Nitrogen Applications on Yield and Grain Nitrogen in Winter Wheat
Curt W. Woolfolk, William R. Raun*, Gordon V. Johnson, Wade E. Thomason, Robert W. Mullen, Kathie J. Wynn and Kyle W. Freeman
Dep. of Plant and Soil Sci., Oklahoma State Univ., Stillwater, OK 74078
* Corresponding author (wrr@mail.pss.okstate.edu)
Received for publication May 22, 2001. Increasing grain protein in new higher-yielding cereal grains has recently received added attention due to protein premiums paid to farmers. Hard red winter wheat (Triticum aestivum L.) studies were conducted at two locations in Oklahoma in 1997–1998, 1998–1999, and 1999–2000 to evaluate the effects of late-season foliar N applications on grain yield, total grain N, straw yield, and total straw N. Foliar applications of N were made at two different times (pre- and postflowering) using urea ammonium nitrate (UAN) at rates of 0, 11, 22, 34, and 45 kg N ha-1. Ammonium sulfate [(NH4)2SO4] was also applied at a single rate of 22 kg N ha-1 both pre- and postflowering. A significant linear increase in total grain N was observed for postflowering applications using UAN in five of six site-years. In four out of the six site-years, a significant linear increase was observed for preflowering applications of UAN. No consistent increases or decreases from foliar N applications were observed for grain yield, straw yield, or straw N. Over years and locations, UAN applied preflowering and postflowering at 34 kg N ha-1 increased total grain N over that of the check (no foliar N applied) by 2.7 and 2.4 g kg-1, respectively. Late-season foliar N applications before or immediately following flowering may significantly enhance grain N content and, thus, percent protein in winter wheat.
tačno,hektolitar je direktno vezan i za prinos.ja sam prošle godine kasno posejao pšenicu na jednoj tabli i to na redukovanu obradu(bilo loše spremljeno).pšenica u proleće nikakva,najlošija skoro u ataru,inače je bila renesansa u pitanju.prvo prskanje sa zaštitom od korova urađeno 10%rastopinom uree,drugo prskanje posle 2 nedelje odrađeno sa murtonikom i zaštitom od bolesti(alert).kad sam vršio hektolitar bio u toj sušnoj godini 83 a prinos 3600/kj.seme bilo modro koliko je bilo kvalitetno.paorpaor je napisao(la):Prinos je direktno vezan za hektolitarsku tezinu,tako da @Tarana tvoja izjava je kontraidindikatorna.
e vala bašBranko je napisao(la):Još tako neko da kaže kako i zaštita od bolesti, posebno ove godine, ne utiče na prinos - e onda više nema šta da se razgovaramo.