Johny CASE IH je napisao(la):svaka cast rastislave ti si cak imao i veci prinos nego ja?a jesi li dao npk i ureju od 150kg ili ne?
ja cu probati sledece godine posejati rapsodiju i videcu kolko ce rapsodija da rodi jer svi kaze da rodi najbolje
ovde u nasem ataru je vise od polovina zita ovrseno i jos za 3 4 dana zetva ce biti zavrsena,samo da sutra nepadne kisa![]()
i zetva se nastavlja
![]()
Ma kazem ti samo sam 100kg ureje dao...da sam dao 150 bilo bi jos vise ali bi verovatno onda i poleglo...procitao sam da na ritskim zemljama rode dobro zitarice...tako da sam i tamo posejao...jos je predusev bila soja...
Ne znam, slusajuci prognozu javljaju da sledi kisovitio vreme od utorka...pa sam ja pozurio da pokosim svoje!

i zetva se nastavlja
zvuci zanimljivo. salim se. e u tom cucu grmi zec, odnosno u tom grmu cuci zec. kod nas ti je to pomalo domen naucne fantastike. mada, da ne gresim dusu, bilo je to prosle godine, organizovano, nesto na nivou opstine, pa opstina placala. al to jednom u sto godina. i nisu svi ni znali. meni su, kao nekom proizvodjacu, javili za to pa sam upao. ali svega par parcela.nesto nisam cuo da ce to biti opet.