KishRobert
Prijatelj Foruma
@didi
lepo zito,samo da ga tamis neiskombajnira pre vremena.
lepo zito,samo da ga tamis neiskombajnira pre vremena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da joj nedostaje osnovno djubrenje, nisam upucen sta je predusev i da li ima rezidua herbicida. Mozda cete me proglasiti za jeretika, ali ja se ne oslanjam mnogo na preporuke po analizi zemljista, iako ih radim. Analize treba raditi i pridrzavati se preporuka, to je buducnost i tako ce morati raditi svako ko misli da se ozbiljno bavi ratarstvom, ali mislim da nasi ljudi i nase laboratorije jos nisu dovoljno sazreli za taj posao i stoga je rizicno u potpunosti se osloniti na njih.tarana je napisao(la):mene zdere jedna njiva pod psenicom...nikako da se oporavi..
trecina parcele je okej, a 2-3 crvena u tri lepe! uzglavnice su isto dobre...a po toj crvenoj ogumak dobre tu i tamo...
dobro je ukorenjena, probao sam da cupam pa ne ide...
namerno sam shparao na djubrivu, jer je ubedljivo najbolja po kolicini P i K, pa je jesenas dobila samo 50kg uree a prihranjena je pocetkom februara sa 100kg uree.
tako odvratno zito u zivotu nisam imao muka mi je kad odem na njivu..
prob'o sam i da joj pevam, al' nema efekta..
Ja sam mislio da je moja psenica dobra, al sad vidim da je Kresova dosta bolja. Ne mogu da postavim sliku, jer jos nisam savladao tehniku postavljanja slika. Kad vidim Kresovu psenicu, onda mogu da razumem one visoke prinose kojima se hvale na Hrvatskom forumu. Ne znam da li je to samo problem golomrazica, ili je nesto drugo. Jedan moj poznanik je posejao sortu Apac pneumatskom sejalicom. Zasad jako dobro izgleda, a jos nije prehranio.mityoo je napisao(la):Kod nas je psenica losija! Jbg kad je vasa bila pod snegom ovde je psenica trpela golomrazicu!
sanbo4 je napisao(la):Mislim da joj nedostaje osnovno djubrenje, nisam upucen sta je predusev i da li ima rezidua herbicida. Mozda cete me proglasiti za jeretika, ali ja se ne oslanjam mnogo na preporuke po analizi zemljista, iako ih radim. Analize treba raditi i pridrzavati se preporuka, to je buducnost i tako ce morati raditi svako ko misli da se ozbiljno bavi ratarstvom, ali mislim da nasi ljudi i nase laboratorije jos nisu dovoljno sazreli za taj posao i stoga je rizicno u potpunosti se osloniti na njih.tarana je napisao(la):mene zdere jedna njiva pod psenicom...nikako da se oporavi..
trecina parcele je okej, a 2-3 crvena u tri lepe! uzglavnice su isto dobre...a po toj crvenoj ogumak dobre tu i tamo...
dobro je ukorenjena, probao sam da cupam pa ne ide...
namerno sam shparao na djubrivu, jer je ubedljivo najbolja po kolicini P i K, pa je jesenas dobila samo 50kg uree a prihranjena je pocetkom februara sa 100kg uree.
tako odvratno zito u zivotu nisam imao muka mi je kad odem na njivu..
prob'o sam i da joj pevam, al' nema efekta..