Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ширина гума је 34,5цм а размак између сегмената 29цм.Ваљак је прављен да покрива ИМТмашину 23 луле!didi je napisao(la):Dobro rešenje za valjak.Ali ja nebi bio ja da ti ne nađem neku zamerku.Bolje da si ga napravio u vidu tri segmenta.Ovako ti ostaje dosta međuprostora ne izvaljano.
meteor je zakon,sekator je skup a nista bolje ne u radi kao meteor ili metmark.kiraj je napisao(la):Kojim preparatom tretirate psenicu od korova? Danas sam bio u poljoapoteci, preporucuju mi Meteor.
Tos u petodelni valjci za valjanje psenice i ostalih kultura.Mogu se puniti sa vodom pa samim tim regulisati tezina valjaka.kombajner je napisao(la):rasa02 kakva je ovo masina gore a
Ministarstvo trgovine, posredstvom Državnih robnih rezervi, pre nekoliko dana, puštanjem u promet u vidu pozajmica 50.000 tona merkantilne pšenice, uticalo je na pad cene ove žitarice.
Robu iz državnih skladišta preuzeli su u vecini trgovci sa racunicom da ce ona u žetvi, kada vracaju, biti jeftinija od današnje cene, koja je 10,50-11 dinara.
Sasvim je jasno da ova pšenica, kažu u Ministarstvu trgovine, nece završiti u našim mlinovima i tu praksu Rezerve ce prekinuti.
Pre ovog nepromišljenog poteza, jer na lageru ima 900.000 tona pšenice, cena pšenice je bila 12, odnosno 12,50 dinara, a sada je pala na 10,50 dinara za kilogram.
Vlasnici, još uvek neprodate, pšenice u ovom casu od Ministarstva trgovine ocekuju da podstakne izvoz zrna i da odvadi državne zalihe, koje su po razlicitim osnovama negde oko 150.000 tona.
Druga intervencija od strane države mogla bi da bude zanavljanje – povecanje zaliha, ali to u ovom casu nije racionalan potez, niti za njega ima para.
Izvor:Agropress