OVNOLIKI KUNICI

Pozdrav rwss.
Moji kunici su uglavnom bez boje tj. BELI pa sam resio da ih malo "doteram" .Nisam im "duvao".Sto se tice kvaliteta o tome mogu da pricaju oni koji su bili kod mene i videli moje kunice posto vec dugo ne izlazem po izlozbama samo zarad onog sudijskog uverenja i pravila "izlozi 6 komada i dobices sampiona".Najveca mana mojih kunica je sto nemaju boju i sto im je i dlaka i podlaka ista.

Brankojlo , ipak duni možda ćeš nešto videti. A tih što ne izlažu, a naravno imaju najbolje , ima dosta po principu moj je meni najlepši to prijatelju nisu izlagači nego ljubitelji i sa njma je svaka priča suvišna.Dlaka i podlaka im je možda samo iste boje ali nisam siguran da im je dlaka odgovarajuće dužine i oštrine , a imaju li i podlaku. To bi video da si po koji put dunuo.

Gospodine steker ja nisam ni rekao da su moji kunici najbolji .Priznajem ja sam ljubitelj ove rase kriv sam zbog toga .Ja mozda ponekad dunem u krzno kunica ali zato neduvam sudijama (kumovima) da bih dobio sampiona kao neki .

Jel mogu da porucim od ovih roze jedan par mladih a da nebudu u srocstvu ?

Ti iznesi kunića , samo nism siguran o kome pričaš i kojim kumovima , a za šampiona ćemo lako.Ako si ljubitelj neznam zašto uopšte spominješ izložbe . O bjasni mi molim te ko je kome kum u ovoj priči.

Forumasi !!!!!!!!
Dajte slike ovnolikih kunica ........otisao "steker" na godisnji :haha::haha::haha:
:ppozdrav:

Štekeru,Štekeru desi prijatelju.Dođi druže do mene sa drugarom svojim pa da ispolemišemo te ovnolike što vas toliko muče i bole, nesrdi se na ove ljude
pa nemože svako znati baš sve,ja mu dođem kao kum,jer sam sudija i našao sam prozvanim.Bez izlaganja nema kvaliteta ni odgajivača ni kunića,a meni niko neduva niti sme da duva niti bi mu preporučio tako nešto,a što se tiče slika i kvaliteta što se vidi po slikama izloženim na forumu dalo bi se polemisati,ali ovo nije izložba i nije ni mesto ni vreme da bi se prepucavali o
ovakvim temama.Tu ste ljudi da bi se družili i pomagali jedni drugima a o kvalitetu predlažem da se nađemo u Somboru sledeće godine na izložbi kada tamo budu i sudije iz inostranstva pa da ispolemišemo kvalitet i kvantitet.Pozdrav ljudi.

Megi , upravo je to naš mentalitet kada nekome izneseš svoje mišljenje , a nije ono lep je i dobar je , onda si mu smrtni neprijatelj po celoj Srbiji te pluje i blati.Sa druge strane svi imaju kući najlepše , mnogo lepše od onih na izložbi, a ustvari su oni samo ljubitelji a ne iznose zbog nerealnog suđenja i nameštanja i sve to primećuju i još imaju obraza da komentarišu. Pa budi pametan pa to shvati , to ti je ne da duvaš nrgo da proključaš.

Upsss! A ja pomislio ti na godisnjem :osmeh:
Salu na stranu ......uredu treba izlagati kunice a sta cemo sa detaljima:
1.Izlaganje bolesnih kunica
2.Parenje kunica na izlozbama
3.Ocenjivanje ovnolikog kunica od strane sudije koji je video ovnolikog samo na slici
4.Dodeljivanje sampiona na insistiranje organizatora :sta:
5.Pravljenje uvoznih kunica(tetoviranje stranih oznaka)
Moram i da napomenem da sam u zadnjih par godina propustio samo jednu izlozbu i berzu ,nagledao sam se svega i svacega :zli: a najvise me je nateralo da odustanem jedna sudijska izjava"usled nedostatka konkurencije bio sam prinudjen da dam sampiona" STRASNO (kakvom je on kunicu dao sampiona)
I sta cemo sad?
2uscxg2.jpg
0-1
bjib1x.jpg
0-1

Evo da ti odgovorim u svoje ime i u ime organazatora Sajma peradarstvau Somboru, toliko mogu i smem. Pravi odgajivač neće doneti na izložbu bolesnog i neuređenog kunića, za ljubitelje neznam pošto nisam među njima, organizator ga neće sasvim sigurno uneti na izložbu nego će ga vratiti, da bi taj isti odgajivač pljuvao po svima i video samo tuđu grešku a normalno nikako svoju.A, šta misliš da pošteni nemci to ne rade, osim toga sada javno izjavljujem da sa mojim kunićima možete pariti ako hoćete , samo gajo jedna lasta ne čini proleće,i kunići se stvaraju kući a ne na izložbama.Sudije su posebna priča na samo što se tiče ovnolikih nego svih rasa a to nije problem koji ćemo rešiti niti ti niti ja nego zajedno kroz rad saveza koji kod nas nažalost ne postoji nego se svodi na apsolutizam pojedinaca koji sve vuku za nos, zato prijatelju nemoj očekivati da će ti to bilo ko rešiti.o dodeljivanu šampionsih titula od strane organizatora mogu da ti kažem da se može dodeliti ina kunića od 92 samo bez prepravljanja ocena što ju u stvari osnovni problem.Tetovator u klubu je taj koji vodi računa šta se tetovira i kako , osim toga onaj koji zna ne gleda tetovirung nego kuniće ,a bože moj onaj koji plaća tetovirung neka plaća šta ti tu smeta.

Mislim da ni jednog momenta nisam spominjao Sombor nego sam govorio uopsteno misleci i na berze i izlozbe :sta:
Mozda sam samo pogresio sto nisam napisao "cast izuzetcima":sta:

- - - - - - - - - -

ogkxe9.jpg

0-1

Evo dog je Steker na godisnjem da i ja metnem jednog malog pozera okocen 15.5.2013 tek progledao

2hn7rxt.jpg

j66g5h.jpg

ovo je mesanac usi mu stoje na pola :sta:

Zima !
Super je slika kunica jedino mi se cini duzina brkova i broj trepavica ne odgovara propisanom standardu :osmeh:
Molim te samo bez ljutnje i oprosti mi na iskrenosti :haha::haha:

Nazad
Vrh