OVNOLIKI KUNICI

Hvala na savetima kolege sto je bilo u mojoj moci sve sam uradio a vreme ce pokazati ali pomalo grickaju sargarepu i seno cak sam video ponekog i da pije vode i pretura po hranilici bice nesto valjda!
@gajo
Dali vec mogu da reprodukujem tvog muzijaka ili da sacekam jos neko vreme ako se dobro secam uzeo sam ga 15.2 znaci kod mene je nekih 3,5 meseci a imao je 5? znaci da ima oko 8 -8,5 meseci?

Nemora jaje.samo mleko.
Gaja,ti mislis da mleko je jako kvarljivo..ti mleka cuvas u frizideru a ne van. I nemos ti da uzgajas mlade zekove bez majke koji imaju oko 15 dana sa suvo seno,sargarepa,jabuka suvi hleb,moras ih hraniti s mlekom.A ako oni vise grickaju po malo moze,ali oni nemaju dovoljno snage da izvakaju to.

Nesto ste neaktivni Branko ,Gajo i ostali gde ste
jfga3c.jpg

Dobar dan svima.
Zanima me kako ovnoliki podnose vremenske uslove, koliko su skloni bolestima, i kakav im je radman mesa? jedino znam da su prelepi. Hvala unapred na odgovorima.

Danko
Iz mog skromnog iskustva: leti ih bas i nije preporucljivo pariti jer slabo jedu na veliku vrucinu pa i slabije napreduju zimu podnose odlicno, kad odvajas mlade od majke prvih nekoliko dana nemoj puno hrane da im dajes hoce da se naduju ili dobiju proliv, radman mesa im nije los a posto drzim i panonce mogu ti reci da im je meso osetno ukusnije(ovnolikima).

Pitanje za malo iskusnije odgajivace najlepse rase:Ovo mi je najveci i najlepsi muzijak u sezoni ima 6 ipo meseci tezak je oko 5,5kg i mislim da ce jos napredovati. Da li da ga ostavljem za priplod?
15oym4l.jpg

2pzmsd1.jpg

29pw76x.jpg

23uotqw.jpg

Evo posto su mnogi kunicari zatajili resih posle duzeg vremena da postavim samo neke fotografije mojih mladih kunica.
2uo07kn.jpg

29cpb40.jpg

21f06bl.jpg

2ypn12t.jpg

29z96ib.jpg

Ja sam ove godine poceo da drzim ovnolike kunice . Kupio sam ih kao male . Treba da mi se koti jos malo a ovo ce mi biti prvi put sa ovom rasom . Koliko kunica prosecno zenka ovnolikog kunica okoti :haha: :sta:

IS Odgajivaci kunica
Dobro dosao na forum i medju ljubitelje ovnolikih kunica!
Zenke ovnolikih kunica obicno kote izmedju 5 i 8 mladih a desi se da okote i vise a i manje.
Ja licno najvise volim kada zenka okoti 6kom. ,svi budu otprilike iste velicine i brze napreduju.
Pozdrav!

Nazad
Vrh