OVNOLIKI KUNICI

Odavno pratim ovaj forum ali sam tek pocetnik sto se tice gajenja kunica.Za sad imam vise rasa ali ovnoliki su ipak nesto posebno i za mene najlepsi kunici.Gledao sam slike vasih kunica i mogu samo da vam cestitam.

Evo slika mojih mladih nada ženkice stare 7meseci
vsgwo7.jpg

zilh0o.jpg

2n0q878.jpg
15z358i.jpg
15z358i.jpg

Još samo nekog lepog momka da im nađem

7

@Whitekiler
Nevidim prvu i zadnju siku ali su lepa zenkice ali ona na gornjoj slici mi izgleda malo starije od 7 meseci

Gaja .Sve naj naj i u daljem uzgoju svaka cast.I veliki pozdrav svim ljubiteljima ove rase i naravno ostalim kunicarima....

Dobro nam dosao.
Jel i ti gajis ovnolike kunice ako moze koja fotografija nije na odmet.

Evo posle duzeg vremena..................... nekih perspektivni malisani!
2hg4490.jpg

24y07kx.jpg

261g21x.jpg

A evo i mlade zenke i muzjaka ................trobojni madagaskar.
2wejghw.jpg

Pozdrav svim kunicarima a i onima koji ce to tek biti!
Što je lepo je lepoje nema šta može i gospodin Tomislav cenjeni kunicar i izdavač(standarda za kuniča) sa uživancijama da posmatra pobolšanja i konstatnog usavršavanje ove rase.Puno pozdrava svim ljubiteljima ove rase

Prije sam drzao kunice tacnije belgijske orijase sada nemam vise no zelo bih nabavit i to ovnolike kunice jer su mi jako dobri i krupni.
Moze li mi neko reci kakvo je meso i gradja tacnije butovi i ostali djelovi:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Bsanji hvala na lepim recima i podrsci ..........pa naravno da nastavljam sa odgojem ove rase.:osmeh:
Petrovo
Sto se tice mesa kod ovnolikih kunica ,ukusno je isto kao i kod ostalih kunica.
Sto se gradje tice sve zavisi na prvom mestu od ishrane ,butovi su cini mi se iste velicine kao i kod drugih kunica ali zato imaju dosta sira ledja .
Pozdrav!

Pozz svima
Evo da postavim i ja slike mojih kunica cistokrvni francuski ovnoliki

ovo su mlade sad imaju 7 meseci inace na slici su kada su imale 2 meseca

ompgo.jpg

aac1zo.jpg

ova zenka ima 15 meseci
34g91lk.jpg

Ova dole Plava mi je uginula nju nemam ali ona je majka od one plave i crne devojke
27x4its.jpg

Ovi moji kunici su iz Svajcarske

Poslednja izmena:
Evo posto se ne desava nista novo oko ovnolikih kunica postavljam neke slike iz gostovanja kod mog prijatelja i velikog odgajivaca pre svega ogromnog ljubitelja ove rase.I neke slike iz mog odgajivacnice......

Drugari imam ovnolikog kunica, tu je oko 4 ipo meseca do 5 starosti i imam dve ženke iz linije F1 od muzjaka novozelandskog i zenke kalifornijske.
Ženke imaju oko 7 meseci.
Recite vi meni kada bi mogao ovaj ovnoliki kunic da se pari?
Delujemi totalno ne rasiljeno...
Pozdrav od Stevana

Pozdravljeni svi na ovoj preljepoj temi,moje je ime franci i živim u sloveniji,jako me interesiraju ovnoliki kunići,držim in neke druge rase kunića,al najviše volim ovnolike
imam jedno pitanje,negdje ma ovom forumu sam pročitao,da ako se mužjak pari pre mlad(6-7)m,stane u razvoju jel to,tačno i kakve če potomke dati takav mužjak,nadam se odogovoru,pozdrav

rwss Dobro dosao!
Muzjaka treba pustiti da se maksimalno razvije(da postigne maksimalnu tezinu) pa tek onda pustati u priplod ako je muzjak predvidjen za izlozbe ali ako nije predvidjen za izlozbe onda se moze pustati u priplod cim dostigne polnu zrelost.To sto ce se pripustiti mlad muzjak ne znaci da ce dati genetski slabije kunice, niti ce uticati na broj malih kunica.
(Tacno je da stane sa razvojem ,licno iskustvo)
Pozdrav!

@ Gaja,hvala za odgovor,najviše volim čut osobna iskustva.
Ja imam jednog dečka u plavo bijeli boji,nabavljen je od vrlo velikih roditelja,ali on nema više od 5,30 kg :sta:
ali pustio sam ga kad je imao negdje između 6-7 m,inače je vrlo širok ima prelepu glavu dosta veliku,uslikat ču ga jednom i postaviti slike
poz.

---------- Poruka napisana 27-10-11 u 12:55 ---------- Prethodna poruka je 22-10-11 at 22:46 ----------

Ovo su moji ovnoliki kunići
19162852.jpg
19162848.jpg
19162848_t.jpg
19162847.jpg
19162845.jpg

rwss!
Svaka cast na odrzanom obecanju.
Kunici su ti lepi ,meni su se licno najvise svideli sarci.Pretpostavljam da je braon bela(havana-sarac) zenka deluje mi jako krupna a plavo-beli (deluje kao muzjak) prelep je:bravo:
Da li kunice odgajas samo iz licnog zadovoljstva ili ih izlazes na izlozbama?
Pozdrav!:ppozdrav:

Gaja, vidi se da imaš puno iskustva,da plavo bijeli je mužjak a havana bijela je ženka,kuniće ne izlagam imam jih za sebe,kad idem na izložbu uvjek idem sa namerom da nešto kupim
pozdrav
19162850.jpg

Koliko se razumem u kuniće plavi šarac je solidan kunić tipične glave i odličnog položaja uha, ali mi ova boja onoga braonskog ne liči na boju madagaskara.

Nazad
Vrh