Ovčarski psi - Dresura

azijat se ne bori kao vecina pasa,ne trazi grlo i ne davi psa zato su vrlo retke povrede u njihovim medjusobnim borbama.bori se snagom,ekvivalentno ljudskom rvanju
formula njegovog uspeha su,snaga+hrabrost+pamet+odlicna celicna naostrena ogrlica

Andra ako mozes postavi slike tvojih pasa bilo bi lepo videti ih. Malo je saraca danas koji jos uvek prate stada i zive originalnim nacinom zivota.

Postavicu slike uskoro,psi su u dobroj kondiciji,u sezoni cak i lovimo sa njima.Videcete slike i snimke pa ce vam sve biti jasnije.Pored stale imam njivu zasejanu kukuruzom tako da imamo ceste nocne posete od strane medveda,d.svinja...

Poruka Miladinovicu i svima koje to interesuje,
Bio sam u prodavnici tih koznih ogrlica sa siljcima i necete mi verovati da mu je Mup zabranio da ih pravi jer su ih masovno kupovali Skin hedsi za medjusobne obracune kao i navijaci par klubova u Beogradu .
Ali pojavio se covek na forumu Balkan kinology koji po narudzbi pravi sve vrste ogrlica pa koga to interesuje moze ga kontaktirati .
Pozdrav Miladinovicu i svim drugarima
Dusan Filipovic Zemun
Post je spojen: [time]1278011906[/time]
Izvinjavam se ako sam pogresio mesto ali zeleo bih da obavestim da imam slobodnih stenadi Srednje Azijskog Ovcara od proverenih krvnih linija , moguca i zamena za poljo proizvode , ili bilo koje blago .
Beskompromisni cuvari , daju zivot za gazdu , ne traze hranu i vodu , ako ima ima ako ne , sacekace. Spava u snegu , ne treba veterinar . Nepotkupljivi , danju tolerisu ljude , nocu nikoga , kada imate njega ne treba ni ograda ni milicija ,
vrlo brzo cu postaviti slike
Pozdrav Dusan Filipovic
Zemun

Hvala-Miladinoviću (za br.telefona vlasnika obučenog pulina)
Išao sam da vidim psa i na prvi pogled sam zapazio neko kožno obolenje a mislim da nije"šuga" već nešto ozbiljnije,što bi jedino laboratoriskom analizom tačno ustanovili,tako da za radne sposobnosti tog psa nisam bio zainteresovan(poučen iskustvom).
Ujedno bi želeo da zamolim članove foruma za informaciju-kako da nabavim štene hrvatskog ovčara.

nema na cemu,steta ako je vec dobar pas sto ga ne leci gazda
Sto se ogrlica tice,najbolje to vest kovac da odradi od cistog gvozdja,takve sam vidjao na sarcima doteranim s kosova 99.god,a i na nekim klipovima s kangalima iz turske

Sto se ovom mom Pulinu na mestu gde mu naleze kais kad je vezan malo proredila dlaka , postala kraca?

Psi ujesen dobijaju gušću a često i dužu dlaku(važi za pse koji se drže u spoljašnjim uslovima)zbog dolaska nižih spoljašnjih temperatura a radi održavanja telesne temperature,stoga u proleće iz istog razloga ta dlaka se menja u kraću i nešto ređu.Pse stoga treba redovno četkati da bi lakše tu dlaku(zimsku)skinuli, jer se ne retko dešava da se ona zadrži i duže.Kod pasa koji se drže na lancu(vezani)dlaka prvo otpada na vratu i plećkama gde lanac(povodac)dodiruje dlaku,te stoga(osim ako ima promena na koži i pojave svraba)to bi moglo biti normalno(na osnovu datih podataka).
Pozdrav :cao:

SIMOVICU, u pravu si za ovaj post, isti slucaj doduse sa sibirskim haskijem, kod njih je to jos izrazenije cetkam ga svaki ili svaki drugi dan imam punu kantu dlake, namerno skupljam :haha:

Hvala simovicu. Mada ovom mom i moje noge sluze za cetkanje samo se ocese o nogu i ostavi mi na nozi gomilu dlaka :haha:

Imam prilično iskustva obzirom da sam dugo odgajao samojede(beli polarni psi)kod kojih je dlaka uspravna a dužina preko 10cm.Da biste izašli na izložbu, morate obratiti pažnju na izgled i kvalitet dlake,koji zavisi od četkanja,smeštaja i ishrane psa.Mom prijatelju je žena isplela đenper od te dlake.
pozdrav :cao:

entuzijasta je napisao(la):
SIMOVICU, u pravu si za ovaj post, isti slucaj doduse sa sibirskim haskijem, kod njih je to jos izrazenije cetkam ga svaki ili svaki drugi dan imam punu kantu dlake, namerno skupljam :haha:
Ljudi reci cu Vam samo da si uzmete furminator.
Ja sam ga uzeo prosli tjedan i jazavcara i ovcarku sam izcetkao toliko da mi se vise nije dalo,budem sutra opet.
Dlake ima skoro vise od pola vrece od 50kg gnojiva.

Nemam iskustva sa furminatorom osim što sam ga video na www.furminator.com.Zamolio bih kolege koji imaju bliže informacije ili iskustva sa istimda to iznesu(pretpostavljam da se to ne kosi sa pravilima foruma u vezi reklamiranja).Unapred hvala i pozdrav :cao:

Priroda je uredila da ni jedno bice ne menja dlaku za 1 dan , pa tako da to ne odgovara ni psima . Furminator je kao i sve ostalo iz rubrike , kupujte iz fotelje , tako reci ne radis nista sve ce samo . Cetkanje svoga psa nije samo puko skidanje dlake vec i jedan vid masaze koze , kao i potvrda psu da brinete o njemu . Oni to vrlo dobro razumeju .
Postoje sminkerske vrste pasa koje ne mogu ici na izlozbe ako imaju i 1 dlaku viska pa se njima daje inekcija i on odbaci svu dlaku za 1 dan . Da li je to humano :haha:?? Pa ni ljudi ne skoce iz bunde u kupaci za 1 dan .
Imam 7 odraslih pasa , Azijata pa meni i meni bi trebala masina za sisanje ovaca . Ipak koristimo dobru staru cetku i kada je psi vide samo se izvrcu na ledja .
Vratite se prirodi a sve sto radi samo ostavite amerikancima neka oni deru svoje pse.
Pozdrav
Dusan Filipovic Odgajivacnica " AZIJAT "
Zemun

Slazem se kod svojih pasa sam izbegavao i cesalj,da nebih ostetio dlaku a kupanje samo dva puta godisnje pre prolecni i jesenjih izlozbi i to najmanje 7 dana pre izlozbe (da bi dlaka povratila svoj volumen i zauzela svoj prirodan polozaj) cetkanjem se jos i poboljsava higijena smanjuje mogucnost koznih i drugih obolenja samim tim bolje opste zdravstveno stanje psa.Svako grubo skidanje dlake izaziva stres povrede korena dlake i td. i td.da ne duzim a odo i sa teme "dresura". pozdrav :cao:

Posto je ova tema vec zapoceta sa pravilima u dresuri(pravilo 1,2,3....)pa smo stali,ja bih je ponovo pokrenuo i to od sta treba da se zna pre nabavke psa,nesto o pedigreu,izbor steneta,preuzimanje i navikavanje,ishrana i voda,pribor za negu,paraziti i njihovo suzbijanje,prilazenje iponasanje prema psu(dresura),bolesti i davanje medikamenata pa gde zavrsimo.Nadam se da ce i drugi uzeti ucesce sa svojim dopunama i naravno ispravkama,Pa da pocnemo,posto smo odlucili koja rasa psa nam treba i za kakvu namenu(cuvar ili terac stada)psa treba nabaviti od poznatog-proverenog odgaivaca uz rodovnik(pedigre) i ako je to moguce pismenu garanciju da ce pas kad odraste odgovarati standardu rase(pravilno zubalo,spusteni testisi)to jest da pas nece imati urodene mane. nastavicu pozdrav :cao:

Poštovanje,

Pošto si sve lijepo izneo reci Boga ti koliko si spreman para da daš za takvo štene:haha:

SIMOVIC je napisao(la):
Posto je ova tema vec zapoceta sa pravilima u dresuri(pravilo 1,2,3....)pa smo stali,ja bih je ponovo pokrenuo i to od sta treba da se zna pre nabavke psa,nesto o pedigreu,izbor steneta,preuzimanje i navikavanje,ishrana i voda,pribor za negu,paraziti i njihovo suzbijanje,prilazenje iponasanje prema psu(dresura),bolesti i davanje medikamenata pa gde zavrsimo.Nadam se da ce i drugi uzeti ucesce sa svojim dopunama i naravno ispravkama,Pa da pocnemo,posto smo odlucili koja rasa psa nam treba i za kakvu namenu(cuvar ili terac stada)psa treba nabaviti od poznatog-proverenog odgaivaca uz rodovnik(pedigre) i ako je to moguce pismenu garanciju da ce pas kad odraste odgovarati standardu rase(pravilno zubalo,spusteni testisi)to jest da pas nece imati urodene mane. nastavicu pozdrav :cao:

Nazad
Vrh