SIMOVIC
Član
Postovanje takode,razumeo sam pitanje,shvatam da ne mogu svi priustiti sebi takvo stene,ali pisem kako bi trebalo a neka svak pronade sebe u tome,ja sam 80-ih godina u selu Gornji Jelovci (mislim da nisam pogresio ime sela) nalazi se iznad Tetova dobio stene izvornog sarca na poklon(takvo stene nema cenu jer za novac ga nebih dobio)dok na primer 90-ih stene sam platio 1000 DM.(nisam pogresio nule).nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem i da svi zelimo najbolje ali se pruzamo koliko mozemo, zato cu nastaviti u istom maniru,nadam se da ce biti korisno za buduce vlasnike pasa. Pozdrav
Kao sto smo vec napomenuli nisu svi u prilici da nabave psa sa papirima,posto se takav pas retko i poklanja ipak treba znati nesto o rodovniku(pedigreu). Toje isprava kojom se dokazuje da pas vodi poreklo od cistokrvnih roditelja koji su pozitivno ocenjeni od strane kinologa(strucnog lica). Tako da ce takav pas moci putem kinoloskih manifestacija(izlozbi) biti ocenjivan i ukoliko od strane kinoloskih sudija dobije pozitivnu ocenu,moci dase koristi za priplod a ukoliko se ustanove nedostaci koji se mogu preneti na dalje potomstvo takav pas nece moci da dobije pozitivnu ocenu a samim tim se iskljucuje iz priploda.Stoga i preporucujem stene sa pedigreom. Nastavicu pozdrav
Post je spojen: [time]1278912280[/time]
_________________________________________________Kao sto smo vec napomenuli nisu svi u prilici da nabave psa sa papirima,posto se takav pas retko i poklanja ipak treba znati nesto o rodovniku(pedigreu). Toje isprava kojom se dokazuje da pas vodi poreklo od cistokrvnih roditelja koji su pozitivno ocenjeni od strane kinologa(strucnog lica). Tako da ce takav pas moci putem kinoloskih manifestacija(izlozbi) biti ocenjivan i ukoliko od strane kinoloskih sudija dobije pozitivnu ocenu,moci dase koristi za priplod a ukoliko se ustanove nedostaci koji se mogu preneti na dalje potomstvo takav pas nece moci da dobije pozitivnu ocenu a samim tim se iskljucuje iz priploda.Stoga i preporucujem stene sa pedigreom. Nastavicu pozdrav