Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine

• Ukupno glasača
    151
Jel znaci da ko je obrisao parcele posle podnosenja zahteva sve ok?
ja sam dve parcele obrisao pre podnošenja zahteva, jer je ugovor istekao prvog novembra, ta zemlja se prodala a novi vlasnik je tražio puno za arendu, pa smo odustali

kad sam podnosio zahtev, sa unosom brojeva parcela, sistem je povukao i te dve parcele, iako više nisu bileu e agraru... pa mi je u podnetom zahtevu na vrhu spiska parcela stojalo da te dve nisu pronađene u

Screenshot-12.png

ali sam i njih prijavio, jer zašto da ostanem bez tih dela para

međutim, jutros mi je rečeno da je najbolje da izmenim zahtev i odstranim te dve parcele, kako ne bi rizikovao da zahtev bude odbijen

ne kažem da bi sigurno bio odbijen, ali ni oni ne znaju sigurno šta bi moglo da se desi

u gornjem desnom uglu ima ta opcija da se menja zahtev

Zasto bi ti menjao, mislim da ne mogu da odbiju ceo zahtev, nego da daju resenje za preostale parcele, a za te dve da obrazlože žašto su odbili i umanjili iznos, pa onda žalba. Ovako ce da bude po tvojoj izmeni zahteva i nema sta da se zalis.

Ceo problem je nastao zato što po prvi put osiguranje nije isplaćeno u kalendarskoj godini nego je preneto u narednu. Teško je funkcionisati bez dovoljnih kapaciteta, ljudskih resursa, sredstava...

Zasto bi ti menjao, mislim da ne mogu da odbiju ceo zahtev, nego da daju resenje za preostale parcele, a za te dve da obrazlože žašto su odbili i umanjili iznos, pa onda žalba. Ovako ce da bude po tvojoj izmeni zahteva i nema sta da se zalis.
I to sam pitao, da li da ostavim kako je bilo pa da samo daju rešenje za preostale parcele ili da izmenim, kaže da je bolje da izmenim.

Na kraju krajeva koja je svrha opcije "izmeni zahtev", ako ne sme da se koristi

Koliko se razumem, u svakoj situaciji imam pravo na žalbu

Podelio sam svoje iskustvo, ostali neka rade kako misle da je najbolje

I to sam pitao, da li da ostavim kako je bilo pa da samo daju rešenje za preostale parcele ili da izmenim, kaže da je bolje da izmenim.

Na kraju krajeva koja je svrha opcije "izmeni zahtev", ako ne sme da se koristi

Koliko se razumem, u svakoj situaciji imam pravo na žalbu

Podelio sam svoje iskustvo, ostali neka rade kako misle da je najbolje
"Izmeni zahtev" koristis ako si nesto pogresio ili hoces da dodas jos nesto dodatno, ali da ispravljas ispravan zahtev, malo je bzv.
Kako ces da se zalis na resenje za koje si ispravio zahtev i izbrisao dve parcele koje si osigurao i imas pravo na subvenciju.

Ceo problem je nastao zato što po prvi put osiguranje nije isplaćeno u kalendarskoj godini nego je preneto u narednu. Teško je funkcionisati bez dovoljnih kapaciteta, ljudskih resursa, sredstava...
Kada hoces da trazis setvenu strukturu, postoji opcija setvena struktura na dan i dobijes setvenu strukturu na taj dan, bez obzira sto si menjao, tako da uvek može da se dobije setvena struktura za odredjeni datum.

Al nemam pravo na povraćaj za te dve parcele, jer sam ih obrisao iz e-agrara, bez obzira što je plaćeno osiguranje za njih... znači iz ugla te operaterke što mi se javila, moj zahtev nije bio ispravan

Šta sada mogu da mi napišu kao razlog odbijanja, sve je čisto?

Onako su mogli da mi napišu da se odbija, jer tražim povraćaj za parcele koje nisu u e agraru.

Al nemam pravo na povraćaj za te dve parcele, jer sam ih obrisao iz e-agrara, bez obzira što je plaćeno osiguranje za njih... znači iz ugla te operaterke što mi se javila, moj zahtev nije bio ispravan

Onako su mogli da mi napišu da s eodbija, jer tražim povraćaj za parcele koje nisu u e agraru.
Po meni ne mogu da ti odbiju, jer je ta parcela na dan osiguranja bila na tvom gazdinstvu, a verovatno je bila i do kraja perioda osiguranja i uvek moze da se izvuce setvena struktura na odredjen datum.

Onako su mogli da mi napišu da se odbija, jer tražim povraćaj za parcele koje nisu u e agraru.
Svakako radi kako mislis da treba da radis, ali mislim da nema smisla ovo sto kazu.

Za mene je ovo totalna glupost kako su smislili, dakle uredno prijavljena parcela, dobio subvenciju na nju, platio osiguranje za tu godinu podneo zahtev za povrat osiguranja i ako mi je ugovor istekao ovih dana i skinem je sa gazdinstva onda nemam pravo na povrat. Glupost...

Nazad
Vrh