Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine

• Ukupno glasača
    151
Ja sam menjao kulturu na parceli na kojoj sam podneo zahtev, ne vidim logiku, kada se podnese zahtev autimatski izadje polisa i koja je kultura u pitanju, slika se potrebna dokumentacija i oni imaju uvid, zašto bi sada ptomena kulture imala uticaja na ono što je bilo prošle godine?Meni stoji rešenje kao primenjeno i takav je status.Ništa se ne menja, ne znam da li da ga obnovim ponovo.

А што сви журите са тим обновама и променом сетвене структуре? Шта мислите да ћете први добити паре од субвенција чим објаве конкурс за подстицаје?

Ja ne žurim, nemam puno svoje zemlje, sam par hektara, vise obradjujem tudje zemlje nego svoje, ne viidm problem zasto nebi otkačio taj formalni deo a što se kuktura tiče, planovi mogu da se menjaju sve dok se ne poseje kultura.

Govorimo o zasejanim kulturama. Psenica, jecam, repica...
Ovo je tehnicki propust, a ne sistemski. Ono sto je bilo, bilo je. Godina ne pocinje niti 1.10., niti 1.01., vec kad to dozvole uslovi. Dakle to treba urediti i resiti proble. Setvena struktura se moze skinuti svakog momenta i to resava sve probleme.
Ako bi neko mogao da apeluje na ministarstvo da to resi bili bi im zahvalni. Ovako samo mlatimo praznu slamu, a efekta nema.

Sve ove rasprave su počele od ovog Ogy-ovg posta. Ko i gde je zvanično rekao?
Nema saopštenje nigde,ali to jesu instrukcije koje sam ja danas dobio od uprave za agrarna plaćanja.Ko je menjao nek vrati na strukturu koja je osigurana u protekloj godini i nek čeka rešenje i to je to...A dalje kad,šta i kako pojma nemaju.

Nema saopštenje nigde,ali to jesu instrukcije koje sam ja danas dobio od uprave za agrarna plaćanja.Ko je menjao nek vrati na strukturu koja je osigurana u protekloj godini i nek čeka rešenje i to je to...A dalje kad,šta i kako pojma nemaju.
Meni nije jasno, imao sam na primer Lubenicu na jednoj parceli, platio sam osiguranje, uzeo sam potvrdu, priložio potrebnu dokumentaciju, u zahtevu stoji sve što treba da stoji.Došla je nova godina, normalno je da se obnovi gazdinstvo i da se upišu kulture koje planiramo za narednu godinu.Sam sistem automatski izbaci polisu kada se unosi, što znači da kod njih u sistemu postoji sve to.Nema logike da kulture moraju da ostanu iste, kada podneseš zahtev on ne može da se izmeni sam, a nije naša greška to što je javni poziv krenuo mese ipo kasnije nego obično.

Meni nije jasno, imao sam na primer Lubenicu na jednoj parceli, platio sam osiguranje, uzeo sam potvrdu, priložio potrebnu dokumentaciju, u zahtevu stoji sve što treba da stoji.Došla je nova godina, normalno je da se obnovi gazdinstvo i da se upišu kulture koje planiramo za narednu godinu.Sam sistem automatski izbaci polisu kada se unosi, što znači da kod njih u sistemu postoji sve to.Nema logike da kulture moraju da ostanu iste, kada podneseš zahtev on ne može da se izmeni sam, a nije naša greška to što je javni poziv krenuo mese ipo kasnije nego obično.
Druže ja sam samo preneo šta mi je operater uap. savetovao da odradim.Da si u pravu,jesi...logike nema ni u priči.Kao i u ratarstvu generalno gledano ;)

Možda nekome bude od pomoći, pa da napišem...

malopre sam razgovarao sa ženom iz uprave za agrarna plaćanja i kaže da se setvena struktura ne sme menjati dok se ne dobije povraćaj

a što se tiče parcela koje su obrisane iz e-agrara pre podnošenja zahteva, zbog isteka ugovora o zakupu i slično, najbolje je izmeniti zahtev i ukloniti te parcele iz zahteva, jer u suprotnom postoji mogućnost da zahtev bude odbijen

malopre sam razgovarao sa ženom iz uprave za agrarna plaćanja i kaže da se setvena struktura ne sme menjati dok se ne dobije povraćaj

a što se tiče parcela koje su obrisane iz e-agrara pre podnošenja zahteva, zbog isteka ugovora o zakupu i slično, najbolje je izmeniti zahtev i ukloniti te parcele iz zahteva, jer u suprotnom postoji mogućnost da zahtev bude odbijen
Ovo veze sa mozgom nema. Jedino je dobro sto onda moraju da zavrse povracaj do javnog poziva za hektare.

Tu informaciju sam i ja dobio (To je samo savet da se ne menja setvena struktura dok se ne reši zahtev za osiguranje).

Tako da savetujem vam da sačekate sa promenom setvene strukture dok se ne reši zahtev za osiguranje.

Nazad
Vrh