Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine

• Ukupno glasača
    151
Neka izvuku setvenu strukturu na taj dan i imace parcele koje su osigurane.

Kako nas j..u , jedno gazdnistvo sam obnovio i promenuo strukturu, na drugom imam takođe osiguranje i neke parcele koje su osigurane a istekao zakup, necu izbrisati dok ne uplate, ali ko garantuje da ce oni isplatiti osigaranje na vreme, trebace mi aktivan status za svakodnevne potrebe, kako god se okrenes d..e ti pozadi....

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Za menjanje strukture setve se ima vremena
Imas parcelu gde je do 1.11.bio kukuruz, a posle tog datuma psenica. Nisi prijavio prenu, a duzan si, u problemu si. Ko je kriv?
Ocit propust sistema. Ima resenja, presek stanja.
Sreca pa se ne drze slova zakona bas striktno inace bi 90% nas ostalo bez subvencija.

Ček bre ako si podneo zahtev za osiguranje uneo sve polise parcele sa biljnim kulturama poslao zahtev to je zavedeno i završeno.Kakve veze ima dalje obnova i iznena biljne strukture za ovu godinu sa onim što je u tom zahtevu ?!?

Poslednja izmena:
Tako bi trebalo ali dok se to dobro neprotumači sigurnije će biti kad zahtev bude imao status Prihvaćen

Prekjuče ovde kod nas u okolini vršljala "poljoprivredna" inspekcija, da tako kažem. Bili i kod mog kuma, igrom slučaja bio i ja tamo pa video. Utvrđeno je dosta nepravilnosti između ostalog i oko tih subvencija-zakupa. Šta će biti dalje videćemo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Inspekcija počela da radi svoj posao, još kad i oni naguze tamo gde treba (posle onih prvih), ima svi da idu kao da su jahali konje a ne džondireve.
@Peet znaću tačnije za koji dan, znam samo da su gledali papire i da su odlazili na parcele na kojima je iz nekig razloga u toku godine menjana setvena struktura.....
Čuo sam se malo pre sa njim, kaže najveći problem su preorani pašnjaci. Kaže tu će da bude belaja.

Stvarno je ovo luda kuća,sad sam evo zvao kol centar uprave za agrarna plaćanja.Javila se žena,nisu ni oni sigurni...Kaže najbolje nemojte menjati ništa dok ne dobijete rešenje da je prihvaćen zahtev.

Šta da radimo ako zahtevi ne budu prihvaćeni do polovine godine ili kasnije? Problem je kada se regres za osiguranje ne isplati u kalendarskoj godini što se desilo po prvi put. Sad je pitanje šta i kako sa setvenom strukturom.

Ja imam novi zakup gde je zakupodavac osigurao useve i predao sve uredno. Šta tu sada raditi dali da briše parcele i ubacim ih u moje gazdinstvo.

Ja imam novi zakup gde je zakupodavac osigurao useve i predao sve uredno. Šta tu sada raditi dali da briše parcele i ubacim ih u moje gazdinstvo.
Moj rodjak je obrisao parcele,isto sve uredno predano.Rezultat:parcele kao da nisu ni postojale na njegovom pg.Ta suma koja je trebala da se dobije sa tih parcela kao da nije ni uneta...Sačekaj rešenje da je prihvaćen zahtev i onda rešavaj ostalo,jer će ostati bez povrata.

Realno moralno je obrisati kad prodje ugovor a da pretpostavimo da su isticali 31.12.2024. i nije logicno drzati zbog drugih koji uvode te parcele u gazdinstvo.
Druga stvar npr IPARD trazi ko sad podnosi da ima novu setvenu strukturu.
Treca stvar za secernu repu su za subvencije retroaktivno gledali e agrar godinu dana unazad.

Pa ako su mogli za repu da gledaju retroaktivno unazad mogu onda da to primene i na osiguravanju useva. U mom slučaju su parcele prijavljene kod zakupodavca.

Ne postoji rok dokle zahtevi moraju biti obrađeni i prihvaćeni može trajati beskrajno. Dobar alat za otežavanje obnove, uvođenje novih parcela i naravno odlaganje isplate. Postaje dosadno stalno traženje načina kako da se poljoprivrednicima zakine i zakomlikuje život.

Nazad
Vrh