Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine

• Ukupno glasača
    151
Dobro je napisao, mene je osiguranje za ajvarku papriku izaslo nesto oko 140.000din po hektaru…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па после прошлогодишњег леда у Руском Крстуру где је лед нагрдио све усеве, многе осигуравајуће куће су дебело испушиле. И дигле су цене осигурања паприке јер су људи добре паре узели. И сада ако имаш преко 80% штете мораш да пред њима уништи остатак усева.

Da, osiguranja su podigla cene u nebesa i tako pokrili gubitke od prošlogodišnje oluje. Eh kada bi mi mogli da podignemo cenu kukuruza na jedno 50-ak dinara radi saniranja posledica ovogodišnje suše gde bi nam bio kraj.

Па после прошлогодишњег леда у Руском Крстуру где је лед нагрдио све усеве, многе осигуравајуће куће су дебело испушиле. И дигле су цене осигурања паприке јер су људи добре паре узели. И сада ако имаш преко 80% штете мораш да пред њима уништи остатак усева.

Da te ispravim... Prošle godine na 65%

Da, osiguranja su podigla cene u nebesa i tako pokrili gubitke od prošlogodišnje oluje. Eh kada bi mi mogli da podignemo cenu kukuruza na jedno 50-ak dinara radi saniranja posledica ovogodišnje suše gde bi nam bio kraj.
Осигуравајуће куће су реосигуране у иностранству, не раде они никада у губитку.

Dobro ali i reosiguranje im je nekakav trošak. Mislim da je ipak najslađe ošuriti nas i budžet ako uleti sa 40%. Tu je vazda najbolja zarada.

Jesu osiguravajuće kuće podigle cenu ove godine. Ali su zato promenile i način ugovaranja. Nije više kao što je nekada bilo.
Po meni je opet dok je ovog povrata države osiguranje isplativo. Za prošlu godinu znam da je bila priča da će povrat biti 40% ali kada sam dobio uplatu i video da je to 70% bio samn iznenadjen. A imamo sam i štetu na kukuruzu i posle mnogo proiče i natezanja sa osiguravajućom kućom sam došao do realne štete.
I inače sve kuće za osiguranje u Srbiji imaju reosiguranje za sve vrste osiguranja. Pa tako i one u svetu imaju svoje reosiguranje kod drugih kuća.
što je i logično jer ni jedna kuća nije u stanju da snosi neki ogroman rizik (potencijalni ili ne). I ne šalje se preko baš sve već ono što se proceni da treba.

oni se snama malo sprduckaju sa tim njinim uredbama, tretiraju nas ko decu u prvom razredu

Razumem razocarenje kolega, opravdano uglavnom, ali nemojte iznositi ne proverene inf. I onako je stanje u drzavi puno laznih inf, spinova i kojekakvih spletki.
Emocije ostavimo za nesto drugo 😎

Danas pricao sa covekom iz Dunava,kaze da ce metod isplate biti drugaciji,osiguranja salju sve isplacene polise upravi za agrarna placanja,pa oni pustaju pare gazdinstvima,sutra ili prekosutra Dunav ima kolegijum pa cemo da znamo sve detalje

To je Malinar samo delimično tačno. Osiguranje šalje sve Potvrde i broj Polise da oni imaju u sistemu ali ti moraš, kad se otvori konkurs, a ne zna se kad će biti, da uneseš iste te podatke koje će se podudariti sa njihovim i onda je zahtev kompletiran, posle čega čekaš na isplatu. Tako je bilo i prošle godine kad sam podnosio zahtev, tako će biti i ove, kad bude bila objava. Nema automatske isplate dok se konkurs ne objavi, ne pojavi se ona ikona u E-Agraru i ti ne uneseš sve podatke i onda čuveni klik - pošalji zahtev.

Nazad
Vrh