Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jos u aprilu su naglasili da se konacna cena kod ratarskih kultura formira na bazi prosecne berzanske cene za svaku kulturu odredjenog datuma. To sto nisi obavesten, je samo propust tvog osiguravaca. A sto se tice povracaja, po njihovim recima,uredba je spremna samo da se objavi.Osiguravao sam 15 godina u Dunavu i nikada mi se nije desio slučaj kao ove godine. Uvek smo dogovarali osiguran prinos i cene nikada nije bio nikakav problem oko plaćanja polise. Ove godine su me osigurali po "akontnim" cenama bez da su me išta pitali niti napomenuli o čemu se radi. Cena osiguranja je sa akontnim cenama bila dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu. Sada mi po prvi put posle 15 godina traže doplatu zato što su pronašli da su cene na Produktnoj berzi bile veće od akontnih u polisi. To što je prinos bio dvostruko manji od ugovorenog i što ja nisam ostvario prodaju po cenama sa berze ih uopšte ne zanima. Na kraju celokupni iznos polise je bezmalo trostruko uvećan u odnosu na prošlu godinu i prethodne sezone. Očigledno su rešili da svu štetu od prošlogodišnje oluje prebace na osiguranike što im je izgleda omogućeno od strane države. Još ako ne bude objavljen poziv na e-agraru onda je to organizovana pljačka poljoprivrednih osiguranika. Kod nas baš ništa ne može bez laganja i krađe, čuvajte se osiguravajućih kuća mnogo su alavi i bezobzirni. Na kraju ispadne da država subvencioniše pohlepne osiguravajuće kuće a ne poljoprivrednike. Njihova nezajažljivost se mora ograničiti da ne bi pola budžeta za poljoprivredu završilo u firmama za osiguranje.
Osiguravao sam kos Winera i nije bilo ovih uslova.Jos u aprilu kada smo pregovarali je naglaseno da ce korekcije biti ne bitno da li u plus ili minus spram trzista odnosno nece ako se kojim slucajem poklopi cena. Ovo sto pisem se odnosi na Dunav osiguranje,za druge kuce ne znam.
I da, bas tako pise i ugovoru.