Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
wajbul je napisao(la):Zar NPK gnojiva neidu u jesen prije obrade?
I ja sam to tako do sada mislio.wajbul je napisao(la):Zar NPK gnojiva neidu u jesen prije obrade?
Ja bih ostavio samo stablo visine 70cm i neka tera nove lastare za grane pa izaberi one koji najvise odgovaraju. Ovako ako ostavis tu jednu, neravnomerno ce se razvijati.Sale je napisao(la):Kad skratim centralnu na 70-80 cm , da li se skracuju grane bocne koje ostanu i na koliko ? na primeru prve slike ostace jedna bocna , druge 3 kom, i na trecoj slici mozda 2 kom.
Izvinjavam se na mozda glupim pitanjima ali nisam imao prilike nikada u praksi videti orezivanje osim lesnika naravno .
Sale je napisao(la):@ ironman
Hvala puno na detaljnom objasnjenju .
U nastavku tog creva je leska i u pravu si zalivam nekada mozda i previse . Leska se ne buni , cak naprotiv ali ako za tresnju to neki problem ( velika kolicina vode ) prepravljam .
Pitanje : Na snimku koji je octopod postavio gde covek orezuje tako sto centralnu skracuje vise nego bocne tj. na bocnim samo vrh cvikne to je vaza ?
Kako se odluciti koji uzgojni oblik vaza ili piramida ? Koje su prednosti a koje mane ?
Covek od koga sam kupio tresnje ( inace mi je on rekao da ih ne skracujem ) mi je pricao o povijanju grana i ne dozvoljavanju tresnji da ide visoko . Dosta sturo mi je to objasnjavao tako da od info imam samo ovo sto sam napisao . Da li neko zna o cemu je rec ?