Na mom yutub kanalu ima dosta snimaka teskog oranja, ja nemam obicaj da ubacam oranje prvom brzom jer nemam tu zemlju da bih je orao tako, jel tebi nekako jasno da izmedju ursusa 355i 360 nema bitne razlike da bi ovaj 360mogao da ore tamo gde ovaj ne moze jer je 355?Imam ursus 355 i stoji mi kod tasta, mnogo retko sa njim orem jer imamo dva fergusona sa daleko boljim hidraulikom i boljim preformansama.Ja ovde nisam ni stelovao plug, zakacio sam ga od oka, meni to nije problem jer znam taj posa odrzavao sam vinograde 50hektara, orao sam godinama, radio gusenicarom, promenio sam 5-6 traktora i ne moze da me ubedi niko da je 558 sila i tamo gde on ore ferguson ne moze, mozda negde uzbrdo ali ja svoj posao zavrsavam onako kako moze, ako je veliko brdo orem na jednu stranu i kada radim zajdeno sa velikim traktorm razlika u dubini je minimalna,stekao se utisak da ferguson ne moze da ore skoro nigde sa dve glave?to uopste nije tacno.Ne zelim ja da se dokazujem, svi ste vi bolji oraci radite puno zemlje ali koliko samo ovde ima snimaka od oranja, vecinom laka zemlja sto se jasno vidi, idu traktori kao putem, kada neko izbaci neku grdosiju sa petobraznim plugom koji ore sa 17l onda je to ok, ja bih voleo da ga vidim ovde.Kada neko izbaci manji traktor onda je to sranje, moze da vuce samo jednobrazni plug jer je zimsko oranje tacno 30cm ni manje ni vise, kao neko ko je izorao preko 1000hektara dobro znam da dubina nije svuda ista i da zavisi od terena od konfiguracije zemljista, od strukture zemljista, od predhodnih radova i td. I naravno da mi smeta kada me neko ubedjuje da moram orati jednom brazdom a to nisam video nigde u precniku od 100km, mozda samo za neke posebne potrebe.Ja licno sam izorao 3-4hektara jednobraznim leskovackim plugom kada sam prvi put kupio fergusona pre nekih 15godina, od tada sam samo jednom orao sa rakovicom neki korov secam se da nisam mogao bez tanjira, postoje i slike na mom profilu.