Oranje

Pitam pošto je moj zet orao sa fergusonom 539 i dvobrazni leopard. Ali prva brazda ore 5 do 10 cm, a druga puna daska. Nisu bile obe pune. I on je jedidino u selu koji je orao duboko sa dvobraznim. Ostatak sela je i za traktore od 42 ili 49 ks u dubokom oranju koristio jednobrazne.
Podatak da 892 ore sa dve brazde sve govori, zahvat 2 x 35 cm. Drugar je jesenas u našem ritu vukao 3 x 40 cm brzinom do 5 km/h sa JD 6900.
Ja brzinom od 5,5 do plafon 6 km/h plug 757 2 x 35, traktor 95 ks. Ako se malo zamisliš pa spustiš broj obrtaja na 1450 nema vraćanja na 1700, već stajanje i u manju brzinu. U delu atara gde je normalno oranje jesenas išao traktor i skoro 9 km/h.

Pitam pošto je moj zet orao sa fergusonom 539 i dvobrazni leopard. Ali prva brazda ore 5 do 10 cm, a druga puna daska. Nisu bile obe pune. I on je jedidino u selu koji je orao duboko sa dvobraznim. Ostatak sela je i za traktore od 42 ili 49 ks u dubokom oranju koristio jednobrazne.
Podatak da 892 ore sa dve brazde sve govori, zahvat 2 x 35 cm. Drugar je jesenas u našem ritu vukao 3 x 40 cm brzinom do 5 km/h sa JD 6900.
Ja brzinom od 5,5 do plafon 6 km/h plug 757 2 x 35, traktor 95 ks. Ako se malo zamisliš pa spustiš broj obrtaja na 1450 nema vraćanja na 1700, već stajanje i u manju brzinu. U delu atara gde je normalno oranje jesenas išao traktor i skoro 9 km/h.
Pa neznam sta da ti kazem, uglavnom orem podjednako ako je bas teska zemlja i zahteva neko dodatno stelovanje jer kada se naidje na mnogo losu zemlju i ugazenu onda moze da se suzi prva brazda, za to i sluzi rucica, tu se nista ne gubi sem radnog zahvata, uglavnom vazno je da se izore redom i da plug ne zaorava prvu brazdu, kod mene uglavnom skoro svi koji imaju Ursuse i pojedini sa Rakovicom imaju problem da nameste plug jer je medjuosovinsko rastojanje vece, narocito ko ore manjim plugovima.Ja sam prosirio moj traktor za po pet cm. Kada sam stavio vece gume, odgovaralo mi za sumu a ovako mi vise odgovara ali nemam tih problema.

Jedan snimak teskog oranja u laganoj zemlji, moja rakovica i ja, druga spora i polako, moglo je i trecom ali nije to to.

Šta bi tu radio 558
Nemogu da se uporede ta dva traktora, iza ove njive postoji jedna od dva hektara, prosle godine sam je orao sa 558 to je traktor mom bratu, ja ga odrzavam, stavljene su tada nove gume, dosta sam radio sa njim, znam kakve su mu mogucnosti, islo je dosta kvalitetno ali tesko i za njega i za mene, nigde nije mogao da ore prvom, samo niz brdo ali tada oranje nije kvalitetno kada je zemlja losa, tako da je treca spora za nas kraj odlicna brzina a gde je humsak tu ide prva kao od sale i onda bude sitno i lepo.

Ovo gdje ovaj ursus ore ja taku zemlju 2x14 ne osjetim s 560 i to je teška zemlja.😅😅😅
Jeste lepa zemlja, vidi se na oko kao ona sto sam ja orao pre par dana, svaki ferdza koji ima malo snage bi pojeo ovo prvom jer Urusus ovo ne vidi 3brzom, mogao je i tri brazde da vuce.Nego nema niko da izbaci lose oranje, tesko i lose slozeno, da se malo kritikuje ne znanje, danas sam ja meta a na primer imate na yutubu gomilu materijala gde mali traktori oru duboko, stavljaju flase mere nesto, treba da im se kaze da to nije tacna mera, to ne moze tako, zna se ko moze da ore duboko.

Jeste lepa zemlja, vidi se na oko kao ona sto sam ja orao pre par dana, svaki ferdza koji ima malo snage bi pojeo ovo prvom jer Urusus ovo ne vidi 3brzom, mogao je i tri brazde da vuce.Nego nema niko da izbaci lose oranje, tesko i lose slozeno, da se malo kritikuje ne znanje, danas sam ja meta a na primer imate na yutubu gomilu materijala gde mali traktori oru duboko, stavljaju flase mere nesto, treba da im se kaze da to nije tacna mera, to ne moze tako, zna se ko moze da ore duboko.
Evo ti moga od neki dan.
Sve se teško oralo stavljao sam slike 560 ide bez brige.
Volio bi da vidim kako bi se u njegovoj klasi pokazali u ovim uvjetima.
I s ovim plugom na ovakom terenu.

Nazad
Vrh