Oranje

Ja kolko znam 558 je tezak 2,5 t ,a ferguson oko 1,5.
Ja znam da je tezak oko 2200 bez kabine, ferguson bar moj je tezak 1620skoro sam merio, Taj 558 ima masu i napred a ne samo pozadi on je mozda jaci za 20-30% i to je to.Ako ima kabinu onda je tezi ali u sustini bitan je hidraulik i jos mnogo faktora.Uzmi 100 coveka i daj im jedan traktor da oru pa ces videti postoji li razlika.

Moj 558 bez kabine nesto preko 2,5 t letos meren na digitalnoj vagi,a to da nema razlike u oranju u odnosu na 533 necu ni da komentarisem...

Ja sam merio moj 558 pre neki dan slučajno i bez kabine je sa punim rezervoarom i bez tegova bio 2090 kg...Imt 558 bi morao da bude najmanje 40% jači od 533...

Koji sledeci traktor vuce plug sa dve glave i koji plug u tvom kraju?koji model? Jel neki duplak jel ja bih poklonio moj traktor ako ne moze da vuce 755 negde a na primer 560ore sa 756/757 bez problema, ako tu ne mogu da zabrazdim onda bih ga ostavio na poklon
Sledeći... 558 i 756, 560 i 757, mislim da ima i ursus c360 i 756 itd.

Ako pronadjem kasnije papir kod kuce, imam masu 558 i prikolicu ljutomer, ona 1100kg traktor je sa kabinom i tegovima.

Да нема воде у гумама?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Kod nas je bio takav slučaj, ceo cirkus bio na tehničkom, neki debil inspektor se uzludao da dokaže da je u pravu i da traktor nije u redu...Ladno bio antifriz u gumama...

Овде је остало код старих тракториста да се у орању сипа вода у задње гуме. И онда видим 52-ку бара испод ње а летње време киша није падала. Мислим човеку цури нафта проверим оно вода. Гледам напред сув мотор и хладњак. Нађем човека кажем му а он се смеје и зеза. После кад му се лампица упалила да му је гума бушна и брзо испушта почео да богара.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Nazad
Vrh