Oranje

Možda bude u subotu, radim recenziju Imt 558 ali me nerviraju ova pravila jutjuba sa januarskim smanjenjem BPM-a , ima šanse da malo i odmorim...
Preksinoc se cale i ja zagledali kad si radio suncokret i bas one glave sto su felericne bile,jel si otkrio uzrok sto su bile onakve?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Banat i ostala razvijena mesta koriste traktore od stotinak konja, ozbiljni proizvodjaci fergusona koriste za sitnice ili ga ne koriste
NIJE oduvek bilo tako, nekad u vremenu pre "/tajfuna"Ljudi su živeli i radili maksim ili dva sa jednim ili dva fergusona i tek po kojim rusom, Orali sa jednom glavom istizalo se.

Da ja vas nesto pitam.Jeste bili u Knicaninu? Ja tamo radio tetkov hektar zemlje,pa to je da se useres. Rus 1221.3 puno mu i 3 glave,jadan grebe hebe,nece u zemlju a zemlja... Tri prohoda u prolece koltivatorom,i stalno isto,sto usitnis to je ,i kraj. Podrivao dole sa mojim podrivacacem,dubina 40 cm ,brzina kretanja 4 km/h,dzabe i kugle dole na podrivacu kad je udarila kisa ode zito u ocin... To je zemlja preko Tise ,a ne da se raditi pa to ti je

Код нас у нашем селу Фергусон био 533 или 539 увек је агрегатиран једнобразним плугом мало ко је имао две бразде оног енглеза кривог. Једноставно са две бразде Фергусон није имао шта да тражи у зимско орање јер се код нас све испод 30цм није сматрало зимским орањем.Две бразде енглез је ишао за сетву пшенице и то је било то.

Код нас у нашем селу Фергусон био 533 или 539 увек је агрегатиран једнобразним плугом мало ко је имао две бразде оног енглеза кривог. Једноставно са две бразде Фергусон није имао шта да тражи у зимско орање јер се код нас све испод 30цм није сматрало зимским орањем.Две бразде енглез је ишао за сетву пшенице и то је било то.
Kod nas u selu ne moze 30cm ni veliki traktor u pojedinim njivama a tamo gde on moze mogu i ja.

Koji sledeci traktor vuce plug sa dve glave i koji plug u tvom kraju?koji model? Jel neki duplak jel ja bih poklonio moj traktor ako ne moze da vuce 755 negde a na primer 560ore sa 756/757 bez problema, ako tu ne mogu da zabrazdim onda bih ga ostavio na poklon
Željko,Ćovek ti je napisao lepo.755 bi mogao "možda" da vuče ali ne svugde. 549.Već 756-560 a 757 mu je već teško.757 vuče 577-Sve sam sveo na IMT radi lakšeg shvatanja.

Ne znam Željko i ne zanima me.Ja imam 5911 zetora i vukao sam leoparda NK i 756.Ne znam šta ti hoćeš sve vreme da kažeš.Samo se džaba prepiremo-to što sam video na snimcima koje si postavio nisu teške zemlje čim ideš poprilično brzo sa solidnom dubinom,malo teže u detelinu što je normalno.To je činjenica.Ne govorim o zemljištu koje ima nagibe,tu je teško orati.U to verujem.
Da li ti hoćeš da kažeš da su na snimku teške zemlje a vučeš 2 glave sa 533.Onda mi ovde,mnogi na forumu ne znamo nešto-ili da naštelujemo plug ili podesimo brzinu ili šta već.

Ne znam Željko i ne zanima me.Ja imam 5911 zetora i vukao sam leoparda NK i 756.Ne znam šta ti hoćeš sve vreme da kažeš.Samo se džaba prepiremo-to što sam video na snimcima koje si postavio nisu teške zemlje čim ideš poprilično brzo sa solidnom dubinom,malo teže u detelinu što je normalno.To je činjenica.Ne govorim o zemljištu koje ima nagibe,tu je teško orati.U to verujem.
Da li ti hoćeš da kažeš da su na snimku teške zemlje a vučeš 2 glave sa 533.Onda mi ovde,mnogi na forumu ne znamo nešto-ili da naštelujemo plug ili podesimo brzinu ili šta već.
Ma to su nama ovde uvalili falš traktore i plugove.:sjasi:::traktor::

Jedino još da napomenem da se na forumu i još na jednom mestu pominje neka žuta ručica-mada ne znam o čemu se radi ali sam i ja počeo da koristim taj termin.Kud svi Turci tu i ćelavi Muja. :ppozdrav:

Željko treba da shvatiš da ovde ljudi oru na 25-30cm dubine i od te dubine ne odstupaju jer je to ovde normalno i zemljište je takvo da dozvoljava i veće dubine, pre će bataliti oranje i sačekati pravi momenat ili će podići jednu glavu ili suziti zahvat po glavi a vi tamo jednostavno zbog tipa zemlje konkretno smonica orete do 20cm u vrh kape i sam si postavio snimak i tačno se vidi gde ide lakše tu ideš dublje a gde je smonica ideš pliće i opet to dobro ide a svakako nema potrebe dublje.Ovde ljudi sa 755 i fergusonom mogu da ugare (ljuštenje strnjike) i eventualno da oru za pšenicu do 20cm dubine a na 25-30 cm mogu samo da se pate i mile po njivi a to nije posao i zato rađe kače plug sa 1 glavom i zahvat 35-40cm ali pooru kako oni hoće i kako treba.
Ja potičem iz okoline Kruševca i Trstenika i dosta dobro znam kakva je tamo zemlja ali vi da vidite u pojedinim delovima Banata a ponajviše sever Banata ima zemljišta gde skine dasku pa i raonik sa pluga (pokida šrafove) koliki je otpor, to ko lepak zemlja, nemožeš vodom da je opereš, tu bez 80-100ks nemožeš orati sa 2 brazde i to zahvat 35cm po brazdi i dubina 20-25cm a brzina 4-6km. Moja zemlja spada u osrednju za obradu a kad se zagazi po mokrom ispadaju televizori i obavezno dizanje jedne glave ali zahvaljujući klimackim promenama to se sad retko dešava, 2012 (suša) ja sam pokidao gredu na dvobraznom imt 757 zbog loših uslova i odem u FOP N. Bečej po novu, ja sam bio 78-i srećni dobitnik koji je polomio gredu a pitaj boga koliko je zavareno i zakrpljeno.

Ja mislim da sam uspeo da ti malo objasnim kako to ovde funkcioniše, svugde ima muke, zemlja je čudo. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh