Oranje

Јбт ово код мене нај тврђе замисли да сам ставио слике из орања Сојишта не не не могу срамота ме колико је перфектно узорано :ROFLMAO: Ово ми Сремци кажемо Смољница:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ako 533 vuče 2 brazde,to nije ni blizu teške zemlje.Kod nas se ne bi proslavio ni u najlakšim zemljama.naročito,tom brzinom.
imas na mom kanalu dosta klipova,kod nas je cista smolnica i oremo trecem sporom bio to 558 ili 533 ista prica, ovo je humsak pored reke a druga njiva je srednje teska zemlja ali bila je detelina trojka pa ide dobro.Inace orem sa 756 i 755 plugovima, traktor mi je u dobrom stanju ima nove gume 12, motor je malo jaci nego ranije ali i kad je bio 35konja isto je orao.Voleo bih da dodju oraci kod mene u selo da zabrazde ali ne u ove njive negi tamo gde se traktor podize napred jer tesko ide.meni je skoro sve imanje teska zemlja, vecinom oremo svi na jednu stranu ako njiva nije ravna, teosimo 40l po hektaru35-40sa bilo kojim traktorom.Ovo sto sam izbacio je dokaz da moze da se ore i sa 20litara nafte a takivih klipova ima na stotine ovde.pozdrav

Velika je razlika između 558 i 533,Da idu baš isto,ne znam.Nema logike ali bolje da verujem nego da proveravam.Za zemlje u brdima,verujem da vam je teško i skidam kapu svima.Kod nas može 533 da vuče jednu brazdu i to mu to.

Velika je razlika između 558 i 533,Da idu baš isto,ne znam.Nema logike ali bolje da verujem nego da proveravam.Za zemlje u brdima,verujem da vam je teško i skidam kapu svima.Kod nas može 533 da vuče jednu brazdu i to mu to.
Ja sam spreman da bilo gde zakacim 755 sa mojim traktorm i znam da cu uspeti da orem.imamo mi zemlju gde nece ni jedan plug da udje duboko, hoce druga spora i blokirac pa polako ali obicno se izvrcu i begaju, sve zavisi od uslova.sto se tice 558 nista specijalno jaci, tezi ukupno 600kg ima jaci motor ali ne moze kod nas da ore prvom gotovo nigde, znaci radio sam sa njim, prosle godine sam orao bratu pa smo orali zajedno.Nema tu neke velike razlike.Bitan je hidraulik i gume.Nisam izbacao klipove da likujem jer ovakvih ima koliko hoces.Jednobrazni plug nikada u zivotu nebi vise kacio, on je malo tezi da se nasteluje, ide malo dublje i nema nikakve logike da ga vucem umesto 755koji ke savrsen za jednobrazni.koristio sam ja sve, orao sam i sa svojom rakovicom jednobraznim

Poslednja izmena:
Kod nas isto 533 zimsko oranje sa jednom brazdom a stalno sam mislio da je naša zemlja srednje teška...SmoLničari toliko kukaju a pre neki dan jedan postavio video na Fejsbuk, sa biciklom ore i vuče Imt 756 a kuka ne daj Bože...

imas na mom kanalu dosta klipova,kod nas je cista smolnica i oremo trecem sporom bio to 558 ili 533 ista prica, ovo je humsak pored reke a druga njiva je srednje teska zemlja ali bila je detelina trojka pa ide dobro.Inace orem sa 756 i 755 plugovima, traktor mi je u dobrom stanju ima nove gume 12, motor je malo jaci nego ranije ali i kad je bio 35konja isto je orao.Voleo bih da dodju oraci kod mene u selo da zabrazde ali ne u ove njive negi tamo gde se traktor podize napred jer tesko ide.meni je skoro sve imanje teska zemlja, vecinom oremo svi na jednu stranu ako njiva nije ravna, teosimo 40l po hektaru35-40sa bilo kojim traktorom.Ovo sto sam izbacio je dokaz da moze da se ore i sa 20litara nafte a takivih klipova ima na stotine ovde.pozdrav
Kako ti je motor jaci nego ranije,sta mu se desilo da mu nisi sipao red bul

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Kako ti je motor jaci nego ranije,sta mu se desilo da mu nisi sipao red bul

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Nemogu neke stvaru da objasnim, ali vidim da znas o cemu je rec.Lako je objasniti kada te neko razume, sipao sam red bul, znas onaj ruski aditiv pre dve godine.od tada to vise nije isti traktor.Dobio je na snazi, ulje mu vise ne menjam, mislim da nema ni kapi u njemu jer ga red bul stiti, cak se i sigurnosni ram pretvorio u kabinu.Prosto nisam verovao da je to moguce.

Smonica baća, smonica.Sigurno si mu podigao pritisak u motoru na 125 bari pa je zato osetno jači a verovatno i prčkao po tintilčićima pa ide k'o lud a troši k'o biciklo.Čitam po fejsu i otkrivam tajne koje ne bih u životu čuo ni video da Cukerbeg nije izmislio pomenutu društvenu mrežu. :ppozdrav::ppozdrav:

Smonica baća, smonica.Sigurno si mu podigao pritisak u motoru na 125 bari pa je zato osetno jači a verovatno i prčkao po tintilčićima pa ide k'o lud a troši k'o biciklo.Čitam po fejsu i otkrivam tajne koje ne bih u životu čuo ni video da Cukerbeg nije izmislio pomenutu društvenu mrežu. :ppozdrav::ppozdrav:
Sve je to ništa kakve ja komentare dobijam na klipovima...Meni uopšte nije jasno kako većina tih ljudi nauči da koristi toalet papir i tako te komplikovane radnje...

Želje, čestitke i pozdravi... Dobar si Radoslave, želim ti bar 1,5mil subova u ovoj godini.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Ispravno je i smolnica i smonica,zavisi od kraja do kraja kako se gde izgovara.Kod mene je smolnica i asov je arsov i tako se izgovara.Bilo je i ranije polemike na temu smolnice i podjebavanja u temi oko toga.Mogu reci samo jedno,ko tu zemlju nije orao u njenom najgorem obliku nezna sta je muka,pa jos brdo pa na stranu.Ako nadjem neku sliku ubacicu,ili clan vasovac ako cita temu nek ubaci koju,imao je finih slicica.Smolnica je zemlja koja kad se dobro natopi postaje glina i u takvim uslovima je skoro nemoguce izorati pogotovu ako je ugazena.Ostala mi je jedna parcela oko 1h nepoorana i uzmem od drugara Fiata 85-90 i imt757, deo parcele koji je bio na ravnom izorem lepo,drugi deo ide uzbrdo nagib jedno 30% obrnem 2 kruga i nece uzbrdo proklizava ceo traktor u mestu.Okrenem lepo samo na jednu stranu,uzbrdo prazan nizbrdo vucem plug i zavrsim oranje.Sreca da je traktor imao reverzer pa je islo dosta brzo.

Nazad
Vrh