Oranje

Ne svidja mi se video iz vise razloga:
1 JD je star oko 8 godina, Fendt i Case novi.
2 Fendt nije sipan ni do cepa, fali stalo bi tu jos goriva.
3 Casea su cepali po gasu najvise trosi po ha, ali je u datom vremenu i najvise uradio hektara.
4 JD ima plug sa punom daskom.

Iskustveno. Fendt najmanja potrosnja uz najvecu pocetnu cenu masine i najvecu cenu zamenskih delova. John Deere najveca potrosnja uz vecu pouzdanost od Fendta oa vrlo lako to sto potrosi Fendt manje se prelije u cenu servisa. Case neka sredina po potrosnji (kada se ne vozi pun gas) od ova proizvodjaca. Pouzdsnost korektna ali ne na nivou Jd, nabavna cena najniza. E sada sta ko voli.

А јесте ли приметили обртаје мотора на којима раде трактори и да тип помиње да Џ.Д. воли веће обртаје и да морали да раде генералку на том њиховом јер га је је једна радник оставио током ноћи да ради на леру, после чега је мотор почео да троши уље?

Потрошња уља ће буде из других разлога , тај трактор није видео лепог и лаког посла цепа само по максималама

Ја сам само пренео оно што сам чуо од типа који је био за воланом Џонија.

lako je orati pjesak, nek dodju u dolinu Turjanice

2aca9db5c435bd6ab9d6ff36d34ed970.jpg

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Немам искустава са њима, али изгледа да су мотори великих запремина и снага имају неке своје принципе, не обавезно онакве какви су на овим мањим, са којима већина нас има додир. Ето један из клипа цепа на 1300 обртаја, а за други мотор тип тврди да му требају виши обртаји - изгледа да није све тако једнозначно.

Drugar moj ima građevinsku firmu, samim tim više mašina, konkretno jcb, i po uputstvu strogo zabranjen rad motora na leru...

Radi na njivi pod malim obrtajima ili traktor stoji u mestu na leru ?.Ja nzm otkad ovo drugo smeta motorima,ili bar ovim starijim na mtz,imt i gomilu drugih.Ako ima dobar pritisak ulja,zasto bi mu ler smetao ?.

У сибиру зими код појединих ситуација не гасе возила данима. У неким ситуацијама само кад раде сервис. Ако уази и ладе, камази и остала возила могу то да издрже онда може и џони.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ostavi tvog rusa da radi na leru jedan dan u mestu pa javi utiske ili još bolje dajca, ovo važi i za ostale, kad kažem ler mislim na 700-800 obrtaja.
Знам на шта алудираш на рад мотора на ниским обртајима ,слабије подмазивање и веће хабање и трошење ,али код мене је тај лер увек велик изнад 1000 обртаја

Nazad
Vrh