dragan.kovacev
Član
Uff ja sam daleko od oranja jedno 2 nedelje, ima pre toga nekih 450t stajnjaka da se izvuce i 2 vagona vestaka da se raspe, koljavine su vec zakazane posle svetog arhangela! Tako da ce dve smene raditi samo da krene
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uf, vise volim zemlju koja se rasipa, sa ovom je teška erotika.Druškane,
svaka čast na oranju.
To je prava zimska brazda, a ne ona koja se rasipa iza pluga.
A šta fali onoj što se rasipa?
Uf, vise volim zemlju koja se rasipa, sa ovom je teška erotika.
Fale buse koje bi mraz razmrvio. Svejedno je kod takve zemlje jel ima mraza ili nema. Da se izore krajem zime, bilo bi još bolje nego sada, manje bi se zemlja slegla. No, razumijem da se ore sada jer je pitanje kakvo će biti vrijeme i hoće li biti vremena za oranje krajem zime.
To je samo moje razmišljanje i nek se nitko ne uvrijedi. Volio bih argumente, osim nesigurnosti oranja i nedostatka vremena krajem zime, ako slučajno nisam u pravu. Dakle, agrotehničke argumente.
Moze i odmah.Kako teski paker valjci idu odmahOdma po oranju da ides aa setvospremacom
Ja se moram ograditi na moj atar, mislim da ne bi išlo. Ako je negde štrnjika i zere lakša zemlja još nekako. Na onoj mojoj ritskoj muka je i u proleće, kolike budu buse. Paker iza pluga je druga stvar, drljača tj grabulja teško u onoj masnoj ritskoj.Moze i odmah.Kako teski paker valjci idu odmah
Kod zemlje koja se lijepo rasipa nema zračnih džepova. Oni su izraženi kod teške zemlje kao što je Druškanova. Ja govorim o prevelikom slijeganju kad je na proljeće izorana zemlja toliko zbijena da se troši puno više energije za pripremu.Šta fali da se zemlja slegne? Pa to je poenta, da se eliminišu vazdušni džepovi u njoj. Izuzetak su oni tipovi zemljišta gde jakim sleganjem postaju previše zbijene pa je onemogućena dalja obrada. Ali za zemlju kakva je kod mene to se ne dešava, i bolje je pre uzorati nego kasnije.
Sledeci snimak okreni telefon da se vidi lepo☺Danas puk'o top.Najlakše se oralo sojište pa za njim strnište.Kukuruzovinište i lucerište katastrofa teško.