Oranje

Jel nije sajbna radilice cesala o isti pa probila na tom mestu ?,tako je meni jednom jer se klimala zbog otpustene matice,plus crevo se naduva kad je po pritiskom,ako cep hladnjaka dihtuje.

Poslednja izmena:
Nije on ni za kur.. sa tim pikinezerom od hladnjaka i onim ventilatorom ,tukao bi sa istim po glavi konstruktora koji je to izmislio,greje se u najlaksim poslovima kamoli da ga opteretis muski,raspao bi se za 2 dana.

Није истина ја сам вукао воду лети тј цело лето са урсусом 355 и 360 у нај топлијем делу дана никад нисам имао проблема са грејањем вукао је Мајевицу 3200 л по бреговима вукојебинама цео Божији дан од 6 ујутру до 20х увече....

Drugari su imali c360, prodali i kupili 560. Kazu daleko konstrukcijski bolji traktor. Jedina prednost ursusa je transport jer je u 5.brzini dosta brz.

Imam i jednog i drugog ,560 je mama i tata za ursuza.Najveca prednost ursusa je okretljivost i potrosnja nesto manja,i to je to.

Sa 335 radimo sve zivo, svi su pricali prob dihtung glave ono ovo...
Stavio elisu od fergusona 6 pera cim sam kupio traktor i nikad problema nisam imao, iskljucivo ja vozim, nekad covek kog placam ali retko.
Prekjuce 4200kg psenice na mlin odneo bez problema.
Jedina mana na 335 slabe kocnice za veci teret!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ma, ne vrijedi komentirati.
Ja ga za 560 ne bi dao nikada! Jedino je hidraulik precizniji na IMT-u, imao sam i 533 neko vrijeme pa znam, ali ja sa oranjem nisam nikada imao problema. Ovo mi je treći plug, a prvi sa dubinskim točkom. Uvijek je bez brige išlo bez točka.

Орач јесте слабији од 560 у транспорту је господин доктор за ИМТ. Имао отац 355 деро је 560 у блату и са вучом приколица 560, је некако кратак и само проклизне

Hidraulik nema kopir i plug ne opterecuje traktor kad ore ,po meni bolji oraci su oni koji imaju tu finu hidrauliku pa i belarus kad spustis plug ipak rucica malo nazad da traktor oseti plug

Za suvozača možda, za vozača je bio smrt... Jbš traktor kad se popneš pa siđeš u njega, pa mi se noga zaglavi na kvačilu, pa laktove izlupaš o te iste blatobrane.. Ma daleko mu lepoglava kuća...
Sve isto bilo i kod mene. Za noge i nije bio problem 558, ali laktove ubi. I jos kada je oranje teško i busavo, em ceo dan držiš volan, em kada pustis na uvratini,a ono slepa duz i predjes preko buse a volan se okrene u ruku da slomi.

Svašta se doživelo i preživelo.Ja sam orački zanat pekao na IMT 589 DV, treća spora, prednja vuča, plug dvobrazdni 610-14 i vozi Miško.

Sve isto bilo i kod mene. Za noge i nije bio problem 558, ali laktove ubi. I jos kada je oranje teško i busavo, em ceo dan držiš volan, em kada pustis na uvratini,a ono slepa duz i predjes preko buse a volan se okrene u ruku da slomi.
TO kada se okreces na uvratinama ili ne daj boze da se tanjira ili nesto drugo. Slucajno popustis volan, upadne u brazdu a ne drzis volan, na keca ruka iz ramena ili zgloba izleti :D

Nazad
Vrh