Oranje

Matiću,
čitam Markov post i mislim si nek ore jednom stranom i riješen problem. Kasnije, vidim da si ma preduhitrio. ;)

Ranije oranje ne preferiram. Previše se slegne zemlja do proljeća pa bi skoro trebalo preorati. Znam da to dosta zavisi od vrste zemlje, a razumijem one koji imaju više za orenje pa se boje lošeg vremena.

Možda je još bolje platiti da ti neko uzore pa onda ne moraš ni pipati plug a kamo li čistiti i mazati daske. 🤔

Mare fikni te tri glave sa druge strane i resio si problem,brusilicu u sake i vozi salimo se malo

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kako je jedan rekao kada je video plug obrtač sa 4 brazde.Al' je to pos'o, ode na njivu i opruži i one 4 od gore pa dobije 8 brazda, da uzore danas kol'ko god 'oće. 😂

Kod mene su jako male parcele. Ako je dužina manja od 50 m okretanje mi nije isplativo. Rađe koristim fast revers i prije sam gotov nego kad se okrećem. Okretač mi, u takvom slučaju, samo uspješno svake druge godine zamijenjuje lijevi plug (njiva ostaje poravnata).

Jutros sam probao da uzorem stajnjak na 5j i brzo sam odustao. Toliko je suvo da neće plug u zemlju. Sutra kačim tanjiraču pa da istanjiram već kad ne može orati

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh