amper91
Član
Izgleda da je predvidjen za robijase
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izgleda da je predvidjen za robijase
Nije, ovo je na brdu ovo nije moja njiva. Ima mesta de nema kamena uopšte. Mada je vecinom kamenito i plitko.Mirko, jel svugde ovako kamen ?
Ja sam jesenas orao sa takvim plugom.Daske su Olt posavac zahvata 30 cm.Te bolcne (klinovi) su bili u predzadnjim rupama uz malu korekciju na ručki za zabrazd.Kad sam tako podesio nije vise vukao plug u zabrazd bas je fino zaoravao.Moram resiti luft pa da vidim sta se desava dalje...nemam ja veliku povrsinu,hektar dva oranja, i onda nemam racun da kupujem imt plug, dobri jesu koristio sam komsijin ali poskupi su
To je neki krečnjak malo tvrđi od krede, lako se ore i lepo rađa kad se nađubri stajnjakom. Dok na sledećem brdu je druga priča, kremen kamen sevaju varnice iza raonika, pooreš jedan hekatr i raonika nema.Dosta kamenja u zemljistu.
Pa da ne bi prolazili tuda.Još da naiđu Turci iz Kuzmina pa da pitaju Emigranta što ore drumove u nebranjenoj zoni?