Oranje

Da su kompleksi u pitanju,onda verovatno ne bi ni bio na forumu. Slike sam stavio iz razloga zato sto se retko desava da na nasoj zemlji moze tako da se ore. Uglavnom oremo od 25-30cm,ali ovde je islo tako. Ja stavljam slike iskjucivo da bi podelio iskustvo sa kolegama i svaki savet,komentar ili pohvala od mene je iz sveg srca
Ne znam cemu takav odvratan komentar?
Sto ljudi sto cudi,svako radi kako misli da je najbolje za njega,tu smo svi da podelimo neka svoja iskustva na ovom forumu ili da saznamo nesto novo

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Kod nas covek ore 15 cm i to standardno godinama,nista mi sto oremo puno dublje od njega mu nebezimo u prinosu skroz su isti,em manje goriva em lakse traktoru,bas smo jednom polemisali ispadne da je on pametan a mi ludi,ali mi i dalje radimo duboko navika je cudo,a i sto kaze jedan od sagovornika u toj diskusiji,, ja nebi ni umo tako plitko da uzorem,,.

Ja IMT 701 ne mogu ni da nastelujem ispod 27-28 da lepo slaze brazde.
A dok Sam orao prve godine sa 755. Mogao Sam ga nastelovati I na 20cm.

Kod nas je 25cm minimum,bolje drzi vlagu i pokazalo se bolje. Imamo deo gde je neki crni pesak,tu plug ide nenormalno duboko,a tu ne bi smelo da se ore vise od 15-20cm.

To je jako dobro raditi ali u nekim drugim klimatskim uslovima.Ima kod mene u Beceju ljudi koji su prosle godine tako radili,ove godine na tim njivama nisu imali ni 300 kg/kj kukuruza dok na strnjistima na kojima nisu imali usev za zelenisno djubrenje su imali "normalan" prinos za ovu godinu oko 2t/kj.
Mi imamo 40 ha pod slacicom. Upravo ju zaoravamo. Nismo primetili do sad nista slicno. Bas naprotiv.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ja sam hteo da potanjuramo. Bacimo vestak i oremo. Ali oremo bez icega. Pa cemo baciti djubar po oranju i potanjurati. Plan je sejati repu. Trenutno nismo u mogucnosti izvesti prvu opciju.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Zar secerana vam ne resava vestak? Mi dobijemo 500kg/ha sa naglesnim kalijumom za oranje... Mada ove godine sam sam razbacio vestak gde planiram repu bez ugovora, jer se jos dvoumim da li da je sejem uopste.

Jedva da se skine farba sa dasaka.Opasni ti Talijani farbaju sa voljom.Evo i ja orem po malo kad kako imam volje danas oko podne otisao pa jos malo kuci..
90105570fa51eb0b971c519f40efa5e0.jpg

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Usev u susnoj godini posle repe, moze da rodi od 0-50% normalnog prinosa. Barem je tako kod mene. Pod susom smatram kada recimo rodi na soji/psenici 6-7t/ha kukuruza.

Nazad
Vrh