Oranje

NA, evo kako sam ja ucvrstio kockicu na svom plugu, a sacuvao joj funkciju. Podvukao ispod plocicu i zavario sa obe strane. Plocica je sa jedne strane tanja(znaci kao sekira) i tu tanju stranu sam stavio ka unutra kada se gleda pravac kojom kockica naleze na osovinu kad se sraf zavija. Ulaganje 0 dinara i pola sata posla(najvise oko brusenja da se dobije fin oblil sekire).
1d9a4681a15ec91f35f205d0bb4b0c61.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

I kod mene ta kockica ima lufta da je to strašno.Hteo sam da izbacim komplet ručku sa sve kockicom i ubacim drugu sa cug sistemom kao na 757 plugu.

Јел и то утиче на принос

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

I kod mene ta kockica ima lufta da je to strašno.Hteo sam da izbacim komplet ručku sa sve kockicom i ubacim drugu sa cug sistemom kao na 757 plugu.

Maticu, to se lako resava bez da se menja rucka. Ugrej malo, odvrni sraf sto drzi 'kockicu', razradi navoj da mozes da stegnes i sve vrati nazad, Kockica nije kockasta vec ima konus koji naleze na oklagiju i tako se uteze. Ako kockica bocno nije nalegla na oplatu od rucke znaci da ne moras nista da varis.

Ja sam tu kockicu skinuo, navario i onda polako brusio - malo obrusim pa probam, pa onda još malo i tako mnogo puta dok nije bilo dobro. I to sam stavljao baš na mesto, stezao šrafom da dobro stegne i gledao da celom svojom površinom leži na kolenastoj, i da ima prostora za stezanje i za otpuštanje (jer treba tu ručku nekad i odvojiti od kolenaste da bi se ova pomerila) a da ne ne bude zalepljena za ručku, znači baš onako pedantno i precizno... Ali u radu ne drži i mož' ga mazati. To je zbog toga što ni donja strana ručice ne naleže idealno na kolenastu, pa kako je sila malo pomeri ona dobije luft i već više nije idealno čvrsta veza između kolenaste i ručice. Cupanta je tu mnogo bolje rešenje.

- - - - - - - - - -

Ja razmisljao da udarim pun var na relaciji kocka-oklagija.

A kako posle da pomeriš kolenastu?

Bice danas ispravljeno,mada sam dve sezone orao na"ispravan"nacin,pa nema nikakve razlike,osim sto onako teret pluga trpi jezicak(origurac)

Kako ljudi primete...ja da nisam prvo procitao o toplingu ne bi ni skontao u opste...bas lepo oranje i prilicno brzo ide traktor...
Ja bolje da i ne kacim moje snimke...ko zna sta sve ne valja,pa da se ne sramotim...
Orem nocu da me niko ne vidi...

Nazad
Vrh