Oranje

Ја данас радио преостале две њиве, тј. мању и на крају када сам завршавао нисам приметио да је комшија побо цев у међу, па сам успео гуму лепо да пробушим на плугу...остала фина рупица пречника 4х4...сва срећа па је отишла та гума, да сам којим случајем орао увратину на другу страну отишла би гума на кејсоњи...

Камење у Чалми шта је то...само јебене цеви, које урасту у коровчину па се и не виде....сутра идем на кућу да му **greška маму мамину, јес да гума не вреди више од 1500 динара, ал ово је превршило сваку меру....

Odlican potez sto nisam orao pre kise po onoj sahari kad se nisu videli traktori sta vuku za sobom od prasine, ovo se sad rasipa samo tako. 577 ide 2b kako oces, a trosi kao 539 kad nosi mleko do mlekare :haha: mtz 1221 nesmem ni da napisem da je ispod 10l/kj :osmeh:

Ja tek krecem za par dana. Lepilo se juče na daskama kaze komsija, jos malo nek sidje vlaga pa polako.

Ne znam kako kod vas, ali ovde ljudi oru mozda oko 15,16,17 cm, ne dublje 100%. Ima po koji "pravi" orac, ali velika vecina radi na toj dubini. Dal ljudi ne mogu dulje da spuste plug, ili sta se desava nemam pojma, ali ipak mislim da je to malo plitko za kvalitetno duboko jesenje-zimsko oranje. Bojim se da ce na takvim parcelama pluzni djon biti vrlo plitko.

Šta je tek na parcelama mog drugara koji već 3-4 godine samo tanjira bez upotrebe pluga,podrivača i razrivača. :sta:

Која бре брзина, ко то гледа....битна је дубина орања, а мера је флаша од 2л минаква, или цоца цола....без те дубине нема орања, све остало еј грецање:osmeh:....
Pa makar to bilo jednobrazdnim plugom, trecom sporo i vise od 3 sata po kj!:osmeh:

Ја данас радио преостале две њиве, тј. мању и на крају када сам завршавао нисам приметио да је комшија побо цев у међу, па сам успео гуму лепо да пробушим на плугу...остала фина рупица пречника 4х4...сва срећа па је отишла та гума, да сам којим случајем орао увратину на другу страну отишла би гума на кејсоњи...

Камење у Чалми шта је то...само јебене цеви, које урасту у коровчину па се и не виде....сутра идем на кућу да му **greška маму мамину, јес да гума не вреди више од 1500 динара, ал ово је превршило сваку меру....
zar kejs nema preciznu hidrauliku ili neumes da nastelujes?:ppozdrav:

Ja tek krecem za par dana. Lepilo se juče na daskama kaze komsija, jos malo nek sidje vlaga pa polako.
Kod nas juce lepilo katastrofa, sto je najgore to mi se ranije nije desavalo pa sam mislio da je do pluga...
Danas je samo malo ujutru lepilo posle vise nije uopuste lepilo izgleda da je zemlja gore mokra a dole suva pa kad se pomesa zalepi na dasku...
Jos sutra neke sitne parcele i gotovo za ovu godinu dobro je sto smo sacekali da pokisne po onoj prasini se teze oralo a sad potrosnja se krece oko 11-12 l kj

Dva 558 u akciji

Kukurzovinu zapalili pabircari, ali isto tako dobro zatrpava i kad nije zapaljena slikacu sutra.
a5c75af80be35dca48dc36b3c246f3f3.jpg
c56beb85e793b38357f2acf4f50ffb59.jpg
d82359cb1f39029277e55d907f7e2099.jpg

Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока

Merenje i kompleksi.....

Da su kompleksi u pitanju,onda verovatno ne bi ni bio na forumu. Slike sam stavio iz razloga zato sto se retko desava da na nasoj zemlji moze tako da se ore. Uglavnom oremo od 25-30cm,ali ovde je islo tako. Ja stavljam slike iskjucivo da bi podelio iskustvo sa kolegama i svaki savet,komentar ili pohvala od mene je iz sveg srca
Ne znam cemu takav odvratan komentar?

Nazad
Vrh