Oranje

Која бре брзина, ко то гледа....битна је дубина орања, а мера је флаша од 2л минаква, или цоца цола....без те дубине нема орања, све остало еј грецање:osmeh:....

Тако је и мој комша орао прошле недеље, до колена, када сам дошао да премерим дубину била тачно 37цм и то све у комбинацији 756 и ИМТ 560. Питам га сејеш репу на пролеће кад ореш тако дубоко, каже не соја ће ту бити....Још остао без горива, од силне муке по 560 на тој дубини....

Немам појма, али је био упоран и од 2кј, узорао је био око 1,25-1,5 по мојој процени, када му је нестало горива. Дошао сам да видим што је стајао на њиви и онда сам се уверио у дубину орања...плуг се скоро па видео није из бразде....још ми рече, како је подесио дубину, да не буде већа од 25-27цм...бем ти човека који није могао да оцени да оре 10цм дубље.....до душе исти тај је прошле године орао са издуваном задњом десном гумом два сата, док трактор није остао без снаге и цркао, а гума се била напунила земљом...специјалац за земљорадњу....могао бих до сутра да пишем о његовим догодовшитнама з пољопривреди...

Немам појма, али је био упоран и од 2кј, узорао је био око 1,25-1,5 по мојој процени, када му је нестало горива. Дошао сам да видим што је стајао на њиви и онда сам се уверио у дубину орања...плуг се скоро па видео није из бразде....још ми рече, како је подесио дубину, да не буде већа од 25-27цм...бем ти човека који није могао да оцени да оре 10цм дубље.....до душе исти тај је прошле године орао са издуваном задњом десном гумом два сата, док трактор није остао без снаге и цркао, а гума се била напунила земљом...специјалац за земљорадњу....могао бих до сутра да пишем о његовим догодовшитнама з пољопривреди...

:haha: Ima nas svakakvih:haha:

Jos sutra i gotovo...

Imam problem sa plugom hoce da zalepi tolko zemlje na prednjoj dasci da nece plug vise lepo da prevrce zemlju,a i traktor onda teze vuce . Moram pajserom da cistim dasku koliko nabije...

Do cega bi mogao biti problem?

Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока

Danas smo isli po repici,trovali miki mause,nisam orao posto je CRVENO SLOVO,a sutra polako oremo,normalno prvo jutarnja kafica uz casicu kruske.

Luka crno podebljano ali u produzetku Cv.Petar Cetinjski Crveno slovo
102016.gif

Ovo je iz 2016,lose sam upload ali se vidi o cemu je rec

Nazad
Vrh