Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel se ti zezas ili stvarno nemas pojma?? ?? ??Rale 83 je napisao(la):On je iz ranovca i to izmedju ranovca i manastirice na preko 1200m nadmorske visine na 10 km
severozapadno sam ja na 300m nadmorske visine na rubu iymedju Stiga i homoljskih planina
kombajner je napisao(la):@Dragan18 nije ni do toga sto je gazeno!
@Toshiba ja kad orem za zito isto orem na 35cm kao i za kukuruz!! Pa zato nemoj da pricas da je do oranja! moguce negde ali kod mene znam kako radim njive i skroz orem na istoj dubini i za zito i za kukuruz!
Ja se nisam hvalio vec su rekli da se teze ore jer je zito orano na 20cm pa je zato teze orati u strnistu! a ja sam samo hteo da ima kaze da nije ni zbog toga posto su na istoj dubini orani i kukuruz i zito!Bubu je napisao(la):kombajner je napisao(la):@Dragan18 nije ni do toga sto je gazeno!
@Toshiba ja kad orem za zito isto orem na 35cm kao i za kukuruz!! Pa zato nemoj da pricas da je do oranja! moguce negde ali kod mene znam kako radim njive i skroz orem na istoj dubini i za zito i za kukuruz!
Imam ja jednog takvog u selu sto se fali kako ore sa Rusom i 3-brazdnim Leopardom na 35cm a on ore plice od pivske flase... Neki ljudi jednostavno nemaju granice.
diklofen je napisao(la):Išao sam juče da orem uslužno.Polovina parcele je bila pod kukuruzom a druga pod pšenicom.Gazda je rekao da sve orem da bude u buduće kao jedna parcela.Počeo sam orati kukuruzište i išlo je stvarno dosta lepo i lako.Kada sam prešao u strnjište sasvim druga priča.Izvaljivale su se grudve i traktor je na istoj dubini morao za stepen niže.Nismo mogli veroveti ni on ni ja koja je razlika
kombajner je napisao(la):Ja se nisam hvalio vec su rekli da se teze ore jer je zito orano na 20cm pa je zato teze orati u strnistu! a ja sam samo hteo da ima kaze da nije ni zbog toga posto su na istoj dubini orani i kukuruz i zito!Bubu je napisao(la):kombajner je napisao(la):@Dragan18 nije ni do toga sto je gazeno!
Imam ja jednog takvog u selu sto se fali kako ore sa Rusom i 3-brazdnim Leopardom na 35cm a on ore plice od pivske flase... Neki ljudi jednostavno nemaju granice.
Neprimaj sve srcu razlika je velika u nadmorskoj visini, da se vratimo na oranjekombajner je napisao(la):Jel se ti zezas ili stvarno nemas pojma?? ?? ??Rale 83 je napisao(la):On je iz ranovca i to izmedju ranovca i manastirice na preko 1200m nadmorske visine na 10 km
severozapadno sam ja na 300m nadmorske visine na rubu iymedju Stiga i homoljskih planina
Pogledaj topografsku kartu vidise nisi isao u vojsku na 291m je reka u slani kota na divanskom repetitoru je 1023m a kota iynad laceta na bubnju je 1024m kota na crvenom vrhu je 1030m na breyovici 1100mkombajner je napisao(la):Ja sam na ispod 300 metara nadmorske ako nisi znao!!!
1000m+ hehehe nemoj vise da pricas nikome ovo smejace ti se ljudi strasno!! ako nisi znao preko 500m nadmorske visine to je vec planina a ja nesto ne znam da sam na planini! mozda si bio u vojsci ali ne znas kolika je nadmorska visina u nasem kraju!!!Rale 83 je napisao(la):Pogledaj topografsku kartu vidise nisi isao u vojsku na 291m je reka u slani kota na divanskom repetitoru je 1023m a kota iynad laceta na bubnju je 1024m kota na crvenom vrhu je 1030m na breyovici 1100mkombajner je napisao(la):Ja sam na ispod 300 metara nadmorske ako nisi znao!!!
ako strnjiste nije bilo obradjeno posle zetve onda je normalo to sto se teze ore, zato sato se tokom leta evaporisala(isparavanje vode sa povrsine zemljista) sva voda iz povrsinskog sloja, a kuruziste je bilo pod vegetacijom i do toga nije doslo....diklofen je napisao(la):Išao sam juče da orem uslužno.Polovina parcele je bila pod kukuruzom a druga pod pšenicom.Gazda je rekao da sve orem da bude u buduće kao jedna parcela.Počeo sam orati kukuruzište i išlo je stvarno dosta lepo i lako.Kada sam prešao u strnjište sasvim druga priča.Izvaljivale su se grudve i traktor je na istoj dubini morao za stepen niže.Nismo mogli veroveti ni on ni ja koja je razlika
to se slažem sa tobom ja otkad orem na 25 imam veći prinos nego dok sam orao na 30-35cicimoric je napisao(la):recite vi meni sta dobijate sa tim strahovito dubokim oranjem? Jel vama vise rodi kada izorete na 35-40 cm ( lupam dubinu ali se vidi na fotkama da je bas bas duboko ) nego komsiji koji ore na 25 cm?