Odg: Oranje....
CITATE li vi kraci je vremenski razmak izmedju dubinskog oranja na dve parcele ili posle te dve razlicite kulture!!! Zimus je u kukuruz orano 30-35 a za zito 15-20!! U tome je razlika ( godine iskustva a ne lajanje na zvezde)
toshiba je napisao(la):diklofen je napisao(la):Išao sam juče da orem uslužno.Polovina parcele je bila pod kukuruzom a druga pod pšenicom.Gazda je rekao da sve orem da bude u buduće kao jedna parcela.Počeo sam orati kukuruzište i išlo je stvarno dosta lepo i lako.Kada sam prešao u strnjište sasvim druga priča.Izvaljivale su se grudve i traktor je na istoj dubini morao za stepen niže.Nismo mogli veroveti ni on ni ja koja je razlika
Prijatelju, za kukuruz je bilo zimsko duboko oranje! A za zito plitko ili tanjirano tako da je u zito kao pauza od godinu dana!
CITATE li vi kraci je vremenski razmak izmedju dubinskog oranja na dve parcele ili posle te dve razlicite kulture!!! Zimus je u kukuruz orano 30-35 a za zito 15-20!! U tome je razlika ( godine iskustva a ne lajanje na zvezde)