Oranje

Pre nekoliko dana završili oranje. Prosečna potrošnja oko 14 lit/kj...

Evo jedan snimak sa kraja oranja. Uslužno, potanjirana neovršena soja u korovu od preko 2 metra. Potanjirana sa malom tanjiračom čisto da se poruši trava da bi mogao da se baci veštak i odma na to plug... :ppozdrav: Isključili mi zvuk na youtube-u...

Muticu, koliko mozes izorati za 12 sati sa njim? Posto pretpostavljam da ti je 12 sati smena.

Ore u proseku hektar na sat. Smene su razlicite. Dnevna smena je 9 do 11 sati. Kako kad. A nocna se deli na dva dela. Zbog umora. Ja orem nocnu. A pred jutro mi tata dolazi u smenu i on ore 2 do 4 sata. Pa posle jos vestak baca. Jer u svitanje je cupavo. Tesko je izdrzati. Bolje smenu napraviti nego spavati u traktoru. Tako samo dangubimo. Svakako se menjamo. Sinoic sam za 8 sati uradio 14 jurara u 4 parcele. Sve odorano. I uradjene uvratine.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nismo jedini koji oru sad. Bilo je i gorih godina. A da nekazem da ima ljudi koji su 15 septembra mogli sve poraditi, a jos nisu. Oranje nam traje nekih 17 do 20 dana. Sa sve slacicom.
A koliko se secam i ti si tek nedavno poradio, sta je to tebe zadrzabalo s onakvom zverkom da poradis.
P.S. nijedan rus nije u brazdi. Sve Dzeki ore.

Evo sad komsija ode orat sa 539 bez lanaca....kod nas je minus 3 vec sedam dana i rekao bi da je snijeg koliko ima mraza...Njegova njiva je duga jedno 120 metar od cega je polovina duzine nagib od sigurnih 10 posto..On ce to na zalaz orat al nevjerujem da ce bit nekog posla.Po ovom traktor kad proklize ni prazan nemoze mrdnut

Ako budes video kako je proslo to oranje,javljaj posto i kod mene je vreme isto a planirao sam sutra da idem u njivu.

Podaleko mi je da idem gledat al ako ga vidim kad se bude vracao mogu ga pitat

- - - - - - - - - -

Ako budes video kako je proslo to oranje,javljaj posto i kod mene je vreme isto a planirao sam sutra da idem u njivu.

Vratio se komso sa oranja....Niz onoliko velik nagib nije mogo bez blokade orat i tesko ulazi plug prvih par metar....klizi po vrhu....Uglavnom,on je batalio

Ore u proseku hektar na sat. Smene su razlicite. Dnevna smena je 9 do 11 sati. Kako kad. A nocna se deli na dva dela. Zbog umora. Ja orem nocnu. A pred jutro mi tata dolazi u smenu i on ore 2 do 4 sata. Pa posle jos vestak baca. Jer u svitanje je cupavo. Tesko je izdrzati. Bolje smenu napraviti nego spavati u traktoru. Tako samo dangubimo. Svakako se menjamo. Sinoic sam za 8 sati uradio 14 jurara u 4 parcele. Sve odorano. I uradjene uvratine.

Komsija,moram malo da ti postavim prvo par pitanja pre nego ti nesto kazem.....kojom brzinom se kreces u oranju(neki prosek) i na koliko coli ti je plug podesen?

Ako ima traktor 160ks , uzmi 1cm sirine po ks , 10000metara kvadratnih / 1,6 metara = 6,25km/h , dodaj 10% na brzinu.

Evo snimka sa onog testiranja sto je kiraj postavio slike.
Vise izgleda dodje kao neka reklama za Claas. Mogao je neko da isprica karakteristike i za konkurenciju bar da upoznaju gledaoce protiv koga se takmice :osmeh:

Ja juce isao u ispomoc zetu.Bilans uzorano 2 h u 3 parcele od 11h do 21h sa popravkama.od popravki 2 polomljena raonika,jedna napadna ivica i daska prve brazde.lepo se radilo....

jako lijepo 2ha za 10 sati.....i još lomljenje pluga, što ste orali?? imaš slike?

@ danger
Trenutno je prosek 6.8 km/h na 4x 19 coli (zbog tajmera). Oremo sojista za repu. Kompjuter kaze 1.2 ha na sat. Ali uvratine i usitnjenost svode na 1. Hoces mi reci da lagim? Da nemoze taj ucinak?

Nazad
Vrh