Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedan betonski blok i resen problem...Pa čekaj , kako su onda predvidjeli da se snima traktor u oranju ?? Onda moramo povesti još suvozača da iskače iz kabine , ili da on predje da sjedi na sicu , neznam kako drugačije ?'
Jos je uvek rus vise pooro. Ali uslovi rada nisu isti i zadata dubina nije ista. Kod rusa kad nije moglo uvek smo stelovali dubinu. Ovaj trosi od 17 do 27 po kj. 17 trosi kad ore normalne njive. Na 30 dubine. Zahvat od 18 do 20 coli po brazdi.mozda moze proci sa 15 ali na vecim njivama. Ali jako tesko. A pre 5 dana smo orali repiste najgora moguca zemlja u nasem ataru. Vadjena po blatu i izvlacena repa traktorima. Tu se telio. Brzina 4.5 na sat. Na 14 coli. Tu je trosio 25 26 lit. Svo oranje radimo na 1450 obrtaja.
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
I mi smo ih uorali kad je dosao rus. Medjutim stalno se menjajh parcele koje radimo i povecava se povrsina. Ima i raznih uslova u kojima se repa vadi i u kojima se ore Pa se i zurilo i kasnilo s oranjem. Zatim je i 820 ka vukla 3 brazde. Sad smo opet nazad na uoravanju. A ko ce stalno podesavati dubinu na svakoj njivi.Mucobieno, eto ti posle rusa uoravaš njive, a ja sam to rešio baš sa rusom. Stvarno je i meni cilj da jedaret uorem niive na istu dubinu, što sam ja mislim sada uradio. Sve sam ja sam orao ove godine, i nisam dozvolio da padne dubina od zadate. Potrošnja nišat ispod 20 prosek, i kad sam orao lakše njive, kominovane su sa težim, pa je svako tankiranje bilo 20+. Najteže 25 l, doduše gasnog ulja. Možda toga malo više ide. Ali volem, što nema oplazina, razlike u dubini na različitim delovima brazde/njive.
Trgovci se kunu da se to moze za 30 40% smanjiti.
Probao sam na vecem gasu. Ali nema vajde. Samo motor rice kao konj. I ide mozda 0.3 0.4 km brze.
Resili smo da malo uoremo njive. Jer rusi su orali i na 20. Kako je vreme dozvoljavalo. Ovo ugazeno je islo na 25 cm. Nemam sta da krijem. Prosle godine nam je prosek u oranju bio 17 litara. Sa svim vozanjima. Zelja mi je da vidim razliku izmedju cvt-a i powershifta. Jer ovome kad je tesko on uspori. Po nekad i dosta naglo ima neke trzaje. Ide recimo 6 na sat. I odjednom ga spusti na ispod 5. I onda opet ubrzava kad prodje neki ugazen deo. Dok mislim da na powershiftu moze vozac da mu da malo vise gasa da traktor pregura taj ugazeni deo. Malo se motor pomuci i pregura. A ovde to elektronika nedozvoljava.
A 3 puta sam trazio kalibraciju menjaca od servisera. Mozda bi se nesto malo promenilo. Kad poradim sve sam cu ju odraditi.
Kad izadje iz brazde drzi gas na 1100 do 1250 kako kad ga odreze. Onda ga polako spusta. A do tad uglavnom ja sam pred ulaskon nazad u brazdu.
Niko ziv nece realno reci potrosnju. A kamoli napraviti prezentaciju.